Topadvocaat Walter Van Steenbrugge vermoedt een wraakactie van eerste advocaat-generaal Francis Clarysse.
Volledig scherm
Topadvocaat Walter Van Steenbrugge vermoedt een wraakactie van eerste advocaat-generaal Francis Clarysse. © Eric de Mildt, Belga

Procureur-generaal ontkent wraakactie tegen topadvocaat Walter Van Steenbrugge: “Wettelijke plicht van OM om raadkamer te laten oordelen”

De Gentse procureur-generaal Erwin Dernicourt heeft gereageerd op de aantijgingen van advocaat Walter Van Steenbrugge. Van Steenbrugge werd eind deze week genoemd in een drugszaak. Hij wordt beschuldigd van deelname aan een criminele organisatie. Van Steenbrugge vermoedt een wraakactie van eerste advocaat-generaal Francis Clarysse, maar zijn overste ontkent met klem. “Deze vraag tot verwijzing werd niet opgesteld door eerste advocaat-generaal Francis Clarysse en hij nam daartoe ook geenszins de beslissing.”

21 reacties

  • Marianne Vanden Eynde

    2 jaar geleden
    Waarom is die avokaat boos? Als hij de wet heeft overtreden, moet hij varen zoals de criminelen die hij verdedigt. Punt. Iedereen gelijk voor de wet! Nu zit hij met een ei in zijn broek. Met eieren maak je goeie avokaat!
  • Bernard Platteau

    2 jaar geleden
    Blijkbaar mag men gesprekken tussen advokaat en client afluisteren ? Dus kan het OM oa de defensie-strategie via die weg opnemen. Dan hoeft een rechtbank nooit meer tussen te komen. Hier kan HLN wellicht wat duiding geven want het lijkt een beetje op een discussie tussen twee opgeblazen ego's
  • victor vandesande

    2 jaar geleden
    T zou niet de eerste keer zijn dat een zogenaamde toppleiter meer dan goed connectied heeft met het milieu. De macht van geld he.
  • Theo Van Hoof

    2 jaar geleden
    Ons kent ons binnen justitie. Uiteraard gat deze man dat niet zelf gedaan hebben. Of dachten we nu echt dat hij tegen de wet ging handelen en zichzelf in problemen brengen. Magistraten op die posities zijn een farce.
  • Rudi Beckers

    2 jaar geleden
    Rechters zijn vaak te mild voor drugcriminelen en advocaten steken de criminelen een handje toe, waar zit het verschil ? Zo kan je iedereen verdenken betrokken te zijn. Een te milde straf uitspreken kan ook aanleiding geven tot geruchten van betrokkenheid of niet ?
  1. ‘Spinazieversie’ van TikTok beschermt Chinese kinderen. Kunnen wij er iets van leren?
    PREMIUM
    12

    ‘Spinazie­ver­sie’ van TikTok beschermt Chinese kinderen. Kunnen wij er iets van leren?

    TikTok is in China enkel beschikbaar in de vorm van een speciale versie: Douyin. Het algoritme van de Chinese TikTok zou veel minder agressief zijn dan de westerse versie. Kinderen krijgen er video’s voorgeschoteld over wetenschap en geschiedenis. Het zou hét bewijs zijn dat de app onze kinderen bewust dommer maakt. Is dat zo? Wat is het verschil tussen TikTok en Douyin? China-expert Dorien Emmers (KU Leuven) legt uit. “Als we hier per wet de schermtijd van kinderen zouden beperken, zou daar zware kritiek op komen.”
  2. Werken op een feestdag: hoeveel extra loon mag je verwachten?
    Jobat

    Werken op een feestdag: hoeveel extra loon mag je verwachten?

    Een feestdag geeft recht op een betaalde vakantiedag, maar toch ligt het land niet plat: je kan nog steeds medische hulp krijgen, de politie staat paraat en ook op restaurant of café gaan behoort tot de mogelijkheden. Niet iedereen legt het werk dus neer. Mag jouw baas vragen om op een feestdag te werken, of kan hij/zij je daar zelfs toe verplichten? En krijg je dan een bijkomende financiële tegemoetkoming? Jobat.be zet je rechten en plichten op een rij nu mei - de maand met de meeste feestdagen - voor de deur staat.