Nicolas Maeterlinck

Twee personen naar ziekenhuis na Antwerp Pride: "Gaan ervan uit dat ze onder invloed waren"

Op het festival dat plaatsvond na de Pride Parade in Antwerpen zijn er gisterenavond twee personen onwel geworden: een man en een vrouw. Beiden zijn naar het ziekenhuis afgevoerd. "We gaan ervan uit dat ze onder invloed waren van verdovende middelen", zegt Wouter Bruyns van de politiezone Antwerpen. "De man is moeten gereanimeerd worden op het festivalterrein. De vrouw had zichzelf verwond." De politie was zeer aangenaam verrast over hoe de organisatoren en het publiek met de situatie omgingen.

Het Love United Festival dat na de Pride Parade plaatsvond op de nieuw aangelegde Scheldekaaien werd gisterenavond rond 21.30 uur even stilgelegd, omdat een man ter plaatse moest worden gereanimeerd nadat hij onwel werd. De man werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Ook een vrouw werd onwel en verwondde zichzelf. Ook zij werd naar het ziekenhuis overgebracht. Volgens de politie waren er waarschijnlijk drugs in het spel. 

"We kregen eerst melding dat twee personen zich wat vreemd gedroegen", zegt Wouter Bruyns van politiezone Antwerpen. "Dan zijn die twee onwel geworden. De medische diensten zijn ter plaatse gekomen en hebben de eerste zorgen toegediend. Een van de twee personen is bewusteloos geraakt en moest worden gereanimeerd. Hij is in zeer zorgwekkende toestand opgenomen in het ziekenhuis. Hoe hij er nu aan toe is, weten we niet. De andere persoon, een vrouw, was er veel minder erg aan toe. Ze had zichzelf verwond en had ook medische zorg nodig."

De politie was zeer aangenaam verrast over hoe de organisatoren en het publiek met de situatie omgingen. "De organisatoren hebben het evenement stilgelegd op het moment dat de medische diensten de reanimatie zijn gestart. We stonden er ook van versteld hoeveel mensen ons en de medische diensten geholpen hebben. Ze hebben een corridor gemaakt met regenboogvlaggen en ook het slachtoffer hebben ze met regenboogvlaggen afschermd van de publieke belangstelling."

"De organisatoren hebben aangeboden om het festival af te gelasten, maar de politie heeft geadviseerd om dat niet te doen. Het is niet omdat er twee personen onwel worden dat het hele festival moest worden stopgezet."

Meest gelezen