AP
Volledig scherm
© AP

IN BEELD. Zonnebaden op rotsen in plaats van ligstoel: waterpeil Gardameer drastisch gezakt

Hitte en droogte teisteren al maanden het noorden van Italië. Als gevolg kreunen belangrijke rivieren, zoals de Po, onder historisch lage waterstanden. Dat bedreigt dan weer de oogst van veel Italiaanse boeren. En dus hebben de autoriteiten beslist om op gezette tijden water uit meren naar de rivier te laten vloeien. De waterstanden van de meren dragen hiervan de gevolgen. In het Gardameer staat het water nu al ruim een meter lager dan normaal. Grote vlaktes kale rotsen zijn zichtbaar geworden. Wie hiervan de dupe is? Verhuurders van ligstoelen. Want wie huurt nu een dure ligstoel wanneer er even verderop op de rotsen voldoende plaats is om gratis een handdoek uit te rollen?

5 reacties

  • Christine Laevers

    2 jaar geleden
    Ligstoelen of niet; allemaal goed en wel. Rivieren bevoorraden met het water van een meer .is een tijdelijk lapmiddel. Als de lage rivierstanden aanhouden en toenemen elke zomer, zal de zee inwaarts stromen en dringt het zout de gronden in waardoor ze onbruikbaar worden voor landbouw. het gaat niet over enkele meters maar over ettelijke kilometers.
  • Niek Teetaert

    2 jaar geleden
    En toch zalig
  • Maartje Nieuwboter

    2 jaar geleden
    Iemand die zacht wil liggen ?
  • Veronica Voorhelst

    2 jaar geleden
    Zo comfortabel lijkt dat me niet .maar het zullen geen scherpe rotsen zijn, vermits de brandinging er normaal over slaagt.
  • Arne Dumoulin

    2 jaar geleden
    Ligstoel is toch zachter vind ik. Dus er is nog hoop voor de verhuurders (hoewel hun prijzen echt belachelijk hoog zijn in Italië)