Benny Houben bij de aankomst van de Dodentocht.
Volledig scherm
Benny Houben bij de aankomst van de Dodentocht. © Cindy Houben

Dit is pas straf! Benny Houben (45) werkt Dodentocht af van maar liefst 300 kilometer

lezersbijdrageDe Dodentocht in de Antwerpse gemeente Bornem zit erop en dan is het altijd uitkijken naar leuke verhalen van opmerkelijke deelnemers. Het verhaal van Benny Houben (45) uit Helchteren is er zo een. Hoewel de Dodentocht door de hitte werd ingekort tot 65 kilometer, legde de Limburger een afstand af van wel 300 kilometer.

  1. LEVENSVERHAAL. Bert ‘Bèr’ Schoofs (98) was de oudste bakker van het land: “Papa’s geschrift was onleesbaar, maar zijn taarten... wát een millimeterwerk”
    PREMIUM

    LEVENSVER­HAAL. Bert ‘Bèr’ Schoofs (98) was de oudste bakker van het land: “Papa’s geschrift was onleesbaar, maar zijn taarten... wát een millimeter­werk”

    “Toen hij 92 jaar was, vonden we het tijd voor hem om te stoppen in de bakkerij. Maar eigenlijk hadden we hem moeten laten doorgaan.” Twee weken geleden ging de oudste bakker van het land op 98-jarige leeftijd heen. Bakker Bert Schoofs uit Zonhoven – ook wel bekend als bakker Bèr – had een rijk gevuld leven dat hem van Limburg naar Brussel en terug bracht. “Éclairs en rijsttaartjes, dat vond hij te gewoontjes. Verfijnde patisserie was helemaal zijn ding”, vertelt zoon Luc Schoofs. Een portret van een vakman die een meester was in zijn stiel, maar ook enorm van het leven genoot en zelfs vorig jaar nog op de weide van Pukkelpop stond.
    Zonhoven
  2. Hoeveel werknemers krijgen maaltijdcheques? En wie mag op een dertiende maand of smartphone van het werk rekenen?
    Jobat

    Hoeveel werknemers krijgen maaltijd­che­ques? En wie mag op een dertiende maand of smartphone van het werk rekenen?

    De werkende Belg kan op steeds meer extraatjes rekenen: de voorbije vijf jaar is het gemiddeld aantal extralegale voordelen met 10 procent toegenomen. Om welke voordelen gaat het precies (en welke zijn aan een terugval bezig)? Welke rol spelen je functie, statuut, opleiding en de sector waarin je werkt? En wat met de verschillen tussen man en vrouw? Jobat.be zocht het uit.