Vervuilende anonieme politiewagens mogen lage-emissiezone toch nog in

De federale politie van Antwerpen heeft 35 anonieme voertuigen op de uitzonderingslijst laten zetten voor de lage-emissiezone in Antwerpen. De auto’s zijn zo oud en vervuilend dat ze beboet zouden moeten worden. Het gaat onder meer over een oude Peugeot 407 met meer dan 300.000 km op de teller.

tg

Politie, brandweer en ziekenwagendiensten moeten zich voor hun prioritaire voertuigen (wagens uitgerust met zwaailicht en sirene) niets aantrekken van de lage-emissiezone. Ze ontsnappen sowieso aan een boete als ze de stad inrijden om hulp te bieden.

De anonieme politiewagens vallen normaal gezien niet onder die uitzonderingsregel. De federale politie, weet Het Laatste Nieuws, heeft nu voor 35 auto’s van zijn speurders in Antwerpen toch een uitzondering gevraagd.

De 400 speurders van federale gerechtelijke politie (FGP) Antwerpen hadden stilletjes gehoopt dat de LEZ de federale politie voor een voldongen feit zou plaatsen en dat ze de oude wagens nu wel moesten vervangen. Niet dus. Ze zullen nog een tijdje met hun oude diesels moeten blijven rijden.

Legervoertuigen

De lokale politie Antwerpen maakte zopas bekend dat op korte termijn alle 382 voertuigen zullen voldoen aan de strengere emissienormen. Daarvoor worden acht wagens binnenkort vervangen, vijf worden niet meer hersteld bij de eerstvolgende panne en vier worden voortaan enkel als reservevoertuig ingezet. gebruikt.

Voor de voertuigen van de militairen die in de stad patrouilleren, is er geen probleem.

Eerder raakte wel al bekend dat wagens van de huisvuilophaling en verschillende bussen van De Lijn de stad niet meer in mochten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen