©  BELGA

Valse start voor Lierse: Pallieters gaan met 4-1 kopje onder bij Jong Genk

Afknapper voor Lierse op de openingsdag van de competitie. Na een oerdegelijke voorbereiding doken de Pallieters het nieuwe seizoen in met een 4-1-nederlaag bij Jong Genk. Zo staan de Lierenaars na amper negentig minuten competitievoetbal al opnieuw met beide voeten op de grond

Kurt Guldentops

Geen grijs seizoen, wel een campagne met ambitie. Dat was het doel van de Pallieters. Goede bedoelingen, die hun weg naar het veld alleszins in Genk nog niet vonden. Na een matige partij keerde Lierse zonder punten huiswaarts.

Halfweg al dreigde de grote desillusie. En dus met een achterstand de rust in. Even onnodig als onbeholpen zou dat geweest zijn. Want de betere kansen, die waren voor Lierse geweest in die eerste periode. Met als toemaatje de afgekeurde goal van Van Acker nog binnen de eerste tien minuten. Een lange teen buitenspel op een vrijschop van De Schryver. En weg was de droomstart. Ook al omdat thuisgoalie Penders wat later een pegel van Schouterden knap in hoekschop devieerde. Nadat ook Rocha verzaakte Walbrecq alleen voor doel te brengen, sloeg het noodlot aan de overzijde toe. Delanghe greep te laat in, thuisspeler Rommens bleef voor dood liggen. Scheidsrechter Allaerts wees naar de stip, Geusens zette de strafschop om. Lierse dus noodgedwongen de achtervolging in. Een gekraakt schot van Van Acker waaide over, maar op slag van rust viel dan toch nog de gelijkmaker, toen het leer in de grote rechthoek bleef hangen na een vrijschop van De Schryver. Lekkers voor de verder onzichtbare Rocha was het, die de bal haarfijn van uit een schuine hoek over de doellijn knikte. Werk van een echte goaltjesdief en Lierse een achterstand aan de rust bespaard.

©  BELGA

De Pallieters begonnen sloom aan de tweede helft. Toch waren er kansjes. Rocha schoot naast, toen de bal pardoes voor zijn voet viel. Een schuiver van Schouterden belandde aan de verkeerde kant van de paal. Nog voor het uur stonden de Lierenaars toch opnieuw in het krijt. Godts mocht vrij aanleggen en schoot overhoeks binnen. Amper een minuut later kopte Pius zelfs de 3-1 binnen, maar die treffer werd afgekeurd wegens buitenspel.

Tom Van Imschoot reageerde met de inbreng van Tabekou en Tarfi. En de kansen volgden. Rocha zag zijn flauw schot richting leeg doel nog geweerd worden, een goal van Pupe werd dan weer dubieus afgekeurd. Brebels knalde nog een vrijschop tegen het kader. Kansen genoeg dus voor de gelijkmaker, maar negen minuten van het einde mochten de boeken dicht. Diawara trof in twee tijden raak. In blessuretijd duwde hij het mes nog wat dieper in de wonde met een tweede treffer. Het sein voor de bezoekende aanhang om al het ontslag van coach Tom Van Imchoot te eisen. Na negentig minuten competitievoetbal wordt winst komend weekend tegen Club NXT al een must om de rust te bewaren op het Lisp.

JONK GENK: Penders, Martens (73’ Dierckx), Didden, Et Taibi, Rommens, Geusens, Van de Perre (89’ Swerts), Bangoura, Pius, Godts (73’ Arabaci), Cutillas-Carpe (63’ Diawara).

LIERSE K.: Delanghe, De Schrijver (76’ Libert), Gillekens, Pupe, Laes (76’ Poelmans), Brebels, Van Acker, Walbrecq (77’ Vekemans), De Schryver (63’ Tarfi), Schouterden (63’ Tabekou), Rocha.

DOELPUNTEN: 30’ Geusens (strafschop) 1-0, 45’ Rocha 1-1, 59’ Godts 2-1, 82’ Diawara 3-1, 91’ Diawara 4-1.

GELE KAARTEN: 13’ Rocha, 30’ Delanghe, 43’ De Schrijver, 77’ Bangoura.

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: Allaerts.