Anderlecht krijgt topaffiche tegen Manchester United, Genk naar Spanje in kwartfinales Europa League

Niemand minder dan het grote Manchester United is de tegenstander van Anderlecht geworden in de kwartfinales van de Europa League. Racing Genk neemt het op tegen Celta de Vigo en mag zo nog een beetje dromen van een halve finale. Anderlecht speelt eerst thuis, Genk trekt eerst naar Spanje. De heenwedstrijden worden gespeeld op 13 april, op 20 april volgen de terugwedstrijden.

maj

Anderlecht heeft met Manchester United de grootste affiche en de sterkste tegenstander van de laatste acht beet. De Red Devils hebben met José Mourinho en Paul Pogba de meest besproken trainer en de duurste speler ter wereld in hun rangen. Met Marouane Fellaini kan er ook één Rode Duivel in actie komen tegen paars-wit. Manchester United zakte in de zomer van 2015 nog af naar België voor de voorrondewedstrijden om de Champions League. Toen won het met sprekend gemak twee keer van Club Brugge: 3-1 en 0-4.

Racing Genk loot met het Spaanse Celta de Vigo een team dat sportief nog mogelijkheden biedt om door te stoten naar de halve finales. De Spanjaarden, dat met Theo Bongonda ook een Belg in de kern heeft, namen het eerder in hun Europese campagne ook al op tegen een Belgisch team. Tegen Standard werd twee keer 1-1 gelijkgespeeld. Uiteindelijk zouden de Spanjaarden in de eindafrekening twee punten meer pakken dan de Rouches.

In de andere twee confrontaties treft Ajax het Duitse Schalke 04. Het Franse Lyon neemt het op tegen de Turken van Besiktas.

Op donderdag 13 april worden de heenwedstrijden gespeeld, één week later, op donderdag 20 april, volgen de terugmatchen.

Kwartfinales Europa League:

Anderlecht - Manchester United

Celta de Vigo - Racing Genk

Ajax - Schalke 04

Lyon - Besiktas

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Europa League