©  AP

Straatsburg en Sels delen met Nice de punten, Reims gaat na rode kaart van ex-Eupenaar Agbadou volledig kopje-onder

Op de tweede speeldag van de Franse Ligue 1 hebben Nice en Straatsburg zondag 1-1 gelijkgespeeld. Matz Sels stond heel de wedstrijd tussen de palen bij Straatsburg. Het Reims van Wout Faes en Thomas Foket (beiden niet in de selectie) verloor dan weer met 2-4 van Clermont.

Bron: BELGA

Delort kon op penalty Sels verschalken (35.). Gameiro maakte in de tweede helft de gelijkmaker (55.). Voor Sels was het met Straatsburg het eerste punt dit seizoen. Nice doet het net iets beter met twee gelijke spelen.

Ex-Eupenaar Agbadou schlemiel van de namiddag

Op de tweede speeldag van de Ligue 1 is Stade de Reims zondag na een rode kaart volledig kopje-onder gegaan tegen Clermont. Het ging van 2-0 naar 2-4.

Aan de rust leek er nochtans geen vuiltje aan de lucht na penaltygoals van Kamory Doumbia (23.) en Folarin Balogun (30.). Een rode kaart van Emmanuel Agbadou gooide echter roet in het eten. Komnen Andric (51. en 62.), Muhammed Cham (72.) en Jeremie Bela (78.) keerden de rollen nog volledig om. Maxime Busi werd na de gelijkmaker naar de kant gehaald bij Reims, waar Wout Faes en Thomas Foket niet tot de wedstrijdselectie behoorden.

Op hetzelfde moment geraakten Lens en Loïs Openda, die 77 minuten tussen de lijnen stond, niet voorbij promovendus Ajaccio (0-0), terwijl Toulouse en Brecht Dejaegere dan weer vlot wonnen op het veld van Troyes met 0-3. Dejaegere, die een kwartier voor tijd afgelost werd, forceerde het openingsdoelpunt.