getty
Volledig scherm
© getty

Britse scholen overwegen lesweek van drie dagen om hogere energiekosten en lerarenlonen te drukken

Scholen in het Verenigd Koninkrijk houden deze zomervakantie “crisisberaad” om te bekijken hoe ze in het nieuwe schooljaar het hoofd boven water kunnen houden. Dat schrijft de Britse krant ‘The Telegraph’. Een van de plannen die op tafel liggen, is het aantal lesdagen te verminderen tot drie of vier per week. Oorzaak zijn de hogere energiekosten en een stijging van de lerarenlonen. 

7 reacties

  • DIRK VAN DESSEL

    2 jaar geleden
    Lumineus idee, waarom zou dat hier niet kunnen ?
  • oswald billiet

    2 jaar geleden
    Zo'n hemelsbreed verschil is, er niet. Zij geven 32 uren lesopdracht wij 36. Dwz. dat wij 28 lesuren maximaal geven en de rest zijn dan schooluren. Het grote verschil met het U.K. is de hoge kostprijs voor de privé instellingen, die uitsluitend voorbehouden is voor de begoede klasse.en stilaan onhoudbaar worden.
  • RIET HEIRMAN

    2 jaar geleden
    opleiding, opvoeding, het heeft allemaal geen belang meer.Hopelijk bezinnen ze zich in het VK, dat kan toch niet.Mocht dat hier ook worden overwogen, ik zie dat nog gebeuren in sommige landsdelen dan zullen we helemaal niet meer aanopgeleid personeel geraken voor de vacatures die blijven openstaan, iedereen een vervangingsinkomen.Vraag : wie gaat dat betalen ?Het wordt hoe langer hoe gekker in Europa.Misschien toch terugkomen op de eis om de ramen altijd open te zetten=hogere energierekening.
  • patrick de bock

    2 jaar geleden
    1 woord:schandalig! Op de kap van kinderen bespaar je niet!
  • Rudy Van Daele

    2 jaar geleden
    normale evolutie, hier in den bouw heb je ook geen dioloma meer nodig met dank aan het Europees parlement en natuurlijk klink dat als muziek in de oren van onze regeringen.