radio2

Recordweekend aan de kust: "Buitenlandse toeristen zijn opsteker"

Dankzij het warme weer en het verlengd weekend beleefde de kust een topweekend. De nacht van zaterdag op zondag noteerde de toeristische sector 310.000 overnachtingen. Dat is het hoogste aantal van deze en vorige zomer.

Met het verlengd weekend van 15 augustus en het warme weer beleeft de kust een recordweekend. Het aantal dagtoeristen wordt geraamd op 400.000, het aantal overnachtingen op 880.000. De nacht van zaterdag op zondag was de topper met meer dan 310.000 overnachtingen, het hoogste aantal van deze en vorige zomer.Ook voor de vakantiewoningen en de campings was het weekend een voltreffer.

Buitenlandse toeristen

De hotels noteerden een gemiddelde bezetting van meer dan 95 procent. Van die reservaties komt 30 procent uit het buitenland. Die komen vooral uit Nederland, Duitsland, Frankrijk en Luxemburg. Verblijftoeristen uit Wallonië en Brussel zijn goed voor 25 procent van alle toeristische overnachtingen. 

"Vakantie in eigen land is meer dan ooit een trend", zegt gedeputeerde en voorzitter van Westtoer Sabien Lahaye-Battheu. "De hernieuwde belangstelling van buitenlandse vakantiegangers is een opsteker."

"Het journaal" ging gisteren een kijkje nemen aan de kust:

Videospeler inladen...

Meest gelezen