©  AP

Zo’n 20.000 Russische troepen ‘gestrand’ in Cherson: “Medelijden met de dommeriken”

Rusland trekt momenteel tactisch zijn troepen terug om te kunnen ontsnappen aan het Oekraïens tegenoffensief in het zuiden van het land, dat zeggen Oekraïense functionarissen. Maar naar verluidt zouden hierdoor zo’n 20.000 troepen geïsoleerd achterblijven aan de westkant van de Dnjepr rivier, ver weg van hun superieuren en belangrijke aanvoerlijnen. Dat meldt Sky News.

lto

In een bericht op Telegram zei de gouverneur van Mykolajiv, Vitaliy Kim: “Ik heb een beetje medelijden – maar niet veel – met de dommeriken die op de rechteroever van de Dnjepr zijn achtergelaten. Want alle commandanten zijn op weg naar de overkant.”

LEES OOK. Waarom een groep Wit-Russische militairen meevecht met Oekraïne: “Daarna trekken we door naar ons land”

Vorige week zei het Britse ministerie van Defensie dat twee belangrijke bruggen die toegang geven tot de Russische bezettingszone op de westkant van de Dnjepr in Cherson nu niet meer gebruikt kunnen worden voor omvangrijke militaire bevoorradingen. In het rapport wordt ook vastgesteld dat de bevoorrading van duizenden Russische troepen afhankelijk is van twee oversteekpunten met veerboten en die keten nu ook beperkter is.

LEES OOK. Rusland stelt staakt-het-vuren voor rond kerncentrale Zaporizja, 42 landen eisen dat hun troepen zich terugtrekken

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer