Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © VTM

Proefproject met statiegeld is succes: “Hopelijk volgt Vlaamse regering ons voorbeeld”

Het proefproject voor statiegeld op petflessen en blikjes in Bredene is een succes. Tot negentig procent van alle blikjes en petflessen werd teruggebracht. “Dit bewijst dat statiegeld werkt”, zegt burgemeester en Vlaams volksvertegenwoordiger Steve Vandenberghe (Vooruit). “Hopelijk volgt de Vlaamse regering ons voorbeeld.”

142 reacties

  • bob jansens

    2 jaar geleden
    we betalen al jaren een eco-taks op deze verpakkingen. Als het statiegeld er komt zou deze eco-taks op deze verpakkingen opnieuw afgeschaft moeten worden... benieuwd of dit ook zal gebeuren...
  • Marnick L'Eau

    2 jaar geleden
    Allee, dus wie al heel z'n leven gewoon braaf sorteert, en daarbovenop single is, wordt weer gestraft: nog een extra vuilbak in huis waar plaats en routine voor voorzien moet worden, en nog een extra klus voor op zaterdag erbij. De gewone pmd zal nog trager opvullen, dus wie met een afvalschuif en betaling-per-opening werkt, mag nog langer vuilzakken ergens gaan zitten stockeren. Kan er in dit zakdoekland eens iets gedaan worden dat enkel raakt wie geraakt moet worden?
  • Guido David

    2 jaar geleden
    Typisch Belgisch: warm water opnieuw uitvinden zijn we koplopers in. En palaveren als kers ip de taart en inmiddels het doorschuiven waarbij de volgende uitvinders ander warm water uitvinden… Waarom steeds wachten of uitstellen, hak de knoop eindelijk gewoon door. Maar met natuurlijk zoveel regeringen en experten een moeilijke zaak om op 1 lijn te geraken.
  • Geert Tamsyn

    2 jaar geleden
    Gasboetes bestaan al en werken niet, pakkans is te klein. Als het in andere landen goed werkt, waarom bij ons dan niet?
  • peter destoop

    2 jaar geleden
    getuigt nog eens van de besluiteloosheid van deze regering. Mooi van Bredene. Mag het nu nationaal en liefst zo snel mogelijk aub? Ik ben het beu om weggegooide blikken en plastiek flessen uit mijn tuin te rapen.