Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © HLN

ONZE OPINIE. Een schoolweek van 3 dagen om de energiefacturen te drukken? Dat idee mag hier, koste wat het kost, geen school maken

Het zou kunnen dat het wereldvreemde strijdpunt van de PS voor de 4-daagse werkweek met behoud van loon minder utopisch wordt. En dat ligt enkel en alleen aan de energiecrisis. Veel werkgevers vloeken en zuchten. Hun personeel is met geen stokken naar kantoor te krijgen sinds de pandemie. Maar zodra de verwarming aan moet, kan daar dit najaar verandering in komen. De mens is nog vaak een economisch wezen. Thuis betaal jij de prijs van de energiecrisis, op kantoor je bedrijf.

20 reacties

  • DIRK VAN DESSEL

    2 jaar geleden
    Toch wel, een lumineus idee dat mogelijk wordt door saaie ballast lessen als "geschiedenis" en "wiskunde" af te schaffen, die heeft men in dat later beroepsleven toch zelden of nooit nodig.
  • Selina Cyleen

    2 jaar geleden
    De leerlingen zullen dan nog minder goesting hebben om les te volgen op de gemotiveerde en sterkere leerlingen uit de doorstromingrichting na. Die zullen dit leuk vinden en op eigen tempo eindelijk leerstof op een deftig niveau kunnen verwerken en niet worden gediscrimineerd door inclusie en alle andere positieve discriminaties. Pas het systeem uit de sport toe, niet goed trapje lager voetballen
  • Martina van Audenhove

    2 jaar geleden
    Hebben ze nog niet genoeg achterstand door corona en thuisonderwijs toen
  • William Van Oosterwijck

    2 jaar geleden
    Wat haalt dat uit de cv 3 dagen minder zetten om daarna terug volle bak aan te zetten op de boel terug voldoende warm te krijgen dat brengt niets op dat kost meer. Het best is gebouwen gewoon op een constante temperatuur houden geld ook voor een huis.
  • DIRK VAN DESSEL

    2 jaar geleden
    Waarom niet ? Tal van ballast vakken die in menigen hun later professioneel leven overbodig blijken zoals wiskunde en geschiedenis kunnen dan toch gestaag verminderd worden in aantal les "uren" (van amper 50 minuten).