Dankzij onze lezers beleefde Lieselot nog een onvergetelijke tijd met haar terminale hond, maar nu is de viervoeter overleden

© Lieselot Huys

Toen de Gentse Lieselot in oktober vorig jaar te horen kreeg dat haar geliefde viervoeter Mira terminaal ziek was, wou ze maar één ding. De laatste maanden onvergetelijk maken. En met de hulp van Het Nieuwsblad is dat ook gelukt. “Maar twee weken geleden heb ik haar moeten laten inslapen”, zegt Lieselot nu.

nadb

Een agressieve tumor had haar neus- en kaakbeen al aangetast, waardoor een operatie niet meer mogelijk was. Dat was het verdict dat Lieselot uit Gent op 20 oktober te horen kreeg van de dierenarts over haar Engelse cockerspaniël Mira.

Een harde klap, want haar trouwe vriend verliezen was onvermijdelijk. Maar Lieselot bleef niet bij de pakken zitten. Ze zou de laatste maanden met Mira onvergetelijk maken. En daar deed ze alles voor. Boswandelingen, rennen in de duinen, een heerlijke steak op de menukaart...

Zwempartij

Maar één van de dingen die Mira het liefst deed, kon haar baasje niet in haar eentje klaarspelen. Daarom riep ze de hulp in van de lezers van Het Nieuwsblad. Ze zocht namelijk een verwarmd zwembad waarin ze nog een keer samen met haar hondje kon zwemmen. “Daarop zijn meer dan 100 reacties gekomen”, zei Lieselot een week later. “Ik heb ze allemaal persoonlijk beantwoord.”

Door die oproep konden ze samen niet één maar twee keer genieten van een fantastische zwempartij. “Maar in december ging haar toestand plots snel achteruit. Daardoor heb ik de andere aanbiedingen helaas moeten afslaan”, zegt Lieselot nu.

- LEES OOK. Lieselot kon nog een laatste keer zwemmen met haar doodzieke hond -

© Lieselot Huys

Beslissende dag

Samen met de dierenarts heeft Lieselot toen beslist om Mira pijnstillers toe te dienen. Daardoor kon ze nog de feestdagen en haar vijfde verjaardag meemaken.

“Januari en februari verliepen behoorlijk goed. Bijna ieder weekend zorgde ik ervoor dat ze de tijd van haar leven had”, klinkt het. “Maar eind februari was ze aan haar snuitje beginnen te krabben. De dierenarts gaf toen aan dat ik niet lang meer mocht wachten.”

Uiteindelijk heeft ze haar dan enkele dagen later laten inslapen. “Het moeilijkste was dat ze elke ochtend vrolijk kwispelend aan haar dag begon, maar ’s avonds doodop was. Ze ging zelfs kwispelend naar de dierenarts op die beslissende dag op 3 maart. Hoe kan je dan zo’n leven beëindigen? Maar ik weet dat het de juiste beslissing was. Ze heeft zich sterk gehouden tot op het laatste moment. Wat een fantastische meid!”

© Lieselot Huys

Mira en Nora

Twee weken voor haar dood ging Lieselot ook nog samen met Mira een nieuw speelkameraadje uitkiezen, Nora.

“Via vrienden had ik iemand leren kennen met een nestje Engelse cockerspaniëls”, klinkt het. “Na lang twijfelen heb ik samen met Mira een nieuwe pup gekozen. Het idee van een leeg huis kon ik gewoon niet aan. Ik ben blij dat ze uiteindelijk nog een paar weken samen hebben kunnen doorbrengen. Het is nu natuurlijk wel heel hard aanpassen met een pup in huis, want Mira was zo rustig. Maar met een goeie training komt het allemaal wel goed. En ik hoop dat Nora meer geluk mag hebben.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen