© Photo News

Boonen kijkt uit naar laatste Primavera: “Op papier is Milaan-Sanremo simpel”

Tom Boonen (Quick-Step Floors) start zaterdag in zijn 40e Monument en kijkt uit naar zijn laatste Milaan-Sanremo. “Ik voel me goed en hoop op een goed resultaat met de ploeg”, zegt hij.

“Ik keer met een goed gevoel terug uit de Tirreno-Adriatico”, laat hij optekenen op de website van de ploeg. “Het was goed om na het missen van het openingsweekend (een val in de Omloop en ziekte in Kuurne-Brussel-Kuurne, dus forfait) terug te koersen. Dat we dan ook nog eens wonnen met Fernando, zorgde voor een goed moreel en hij toonde nog eens aan wat voor kanjer hij is.”

Boonen wordt zelfs een beetje nostalgisch. “Ik heb altijd gehouden van de Tirreno-Adriatico als koers”, zei hij. “Het is de enige Italiaanse wedstrijd die ik op mijn palmares wist te brengen. Uiteindelijk is het vreemd dat ik slechts één keer in Italië heb gewonnen. Het was zeven jaar geleden, in Montecatini Terme, ik was Belgisch kampioen en echt gemotiveerd om te winnen en deed dat in de sprint.”

“Vooraan zitten over de Poggio”

Boonen start morgen/zaterdag in zijn laatste Milaan-Sanremo, zijn 40e Monument. “Ik kijk ernaar uit, Milaan-Sanremo was mijn eerste Monument in Quick-Step outfit 14 jaar geleden en hoewel ik er nooit heb gewonnen, is het altijd een speciale koers voor me geweest. Het is moeilijk om er te winnen, elke klassieker is dat, maar Milaan-Sanremo onderscheidt zich daarin nog een beetje. Het is verleidelijk zoals een Fata Morgana, je denkt dat je kan winnen, het lijkt dichtbij, maar dan toch niet op het eind. Ik stond twee keer op het podium (tweede in 2010 en derde in 2007, red), ik heb me er een paar keer heel goed gevoeld, maar dan gebeurt er opeens iets in de finale en kan je je koers niet rijden. Dat is Milaan-Sanremo, 300 km rijden en op twee seconden wordt alles beslist. Op papier is Milaan-Sanremo simpel: je moet mee vooraan zitten over de Poggio en dan gaat het snel naar de Via Roma.”

“We hebben een sterk team en we hopen op een goed resultaat met Fernando (die donderdag bij de verkenning wel ten val kwam en zijn pols bezeerde). Hij is één van de meest getalenteerde renners van het peloton, voelt de koers aan en heeft een stel hersenen om de juiste beslissing te nemen op de belangrijke momenten. Die elementen zorgen ervoor dat hij een groot kampioen kan worden. Ik hoop dat die val geen invloed op hem heeft, aan de andere kant, we hebben ook nog Alaphilippe en Gilbert in de ploeg als andere troeven.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer