©  AFP

 ©  AFP

 ©  AFP

 ©  AFP

thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

Gina Lückenkemper triomfeert op 100 meter na onwaarschijnlijk slot, ook olympisch kampioen Marcell Jacobs pakt goud op de 100 meter

De Italiaan Marcell Jacobs en de Duitse Gina Lückenkemper hebben op het EK atletiek in München de 100 meter op hun naam geschreven. Vooral bij Lückenkemper werd het een nagelbijter. Een finishfoto moest duidelijkheid brengen. Daaruit bleek dat de Duitse alsnog de Zwitsers Kambundji klopte. Bij de mannen was olympisch kampioen Marcell Jacobs de snelste.

Jens Jacobs
Bron: BELGA

Marcell Jacobs was de absolute favoriet op het koningsnummer. De olympische kampioen van Tokio klokte een chrono van 9.95 en evenaarde daarmee het kampioenschapsrecord. De 27-jarige Jacobs hield de Britten Zharnel Hughes (9.99) en Jeremiah Azu (10.13) achter zich.

Bij de vrouwen was het spannender. De 25-jarige Lückenkemper haalde het met een neuslengte voorsprong op de Zwitserse Mujinga Kambundji, die dezelfde tijd klokte. De fotofinish gaf het goud aan de Duitse met een tijd van 10.99(.984), voor de Zwitserse 10.99(.989). De Britse Daryll Neita (11.00) maakte het podium vol.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer