Rune Herregodts.
Volledig scherm
PREMIUM
Rune Herregodts. © Photo News/Florian Van Eenoo

Rune Herregodts: half arts, half tijdrijder die Belgische kleuren verdedigt op EK: “Nooit gedacht dat ze mij ooit zouden betalen om te koersen”

WielrennenIs er een dokter in de zaal? Rune Herregodts (24) - roepnaam ‘Den Dok’ - is vierdejaars student geneeskunde en verdedigt vandaag als enige man de Belgische kleuren op het EK tijdrijden in München. “Voor de top acht zou ik tekenen.” Daarvoor rekent Herregodts ook op marginal gains, al is dat niet evident. “In de Tour zag ik dat veel tijdrijders met een brede tijdrithelm reden. Ik heb aan de ploeg gevraagd om mijn helm met de maat small in te ruilen voor een large. Geld voor een windtunnel is er niet.”

4 reacties

  • adri zuiderwijk

    2 jaar geleden
    Heel mooi resultaat, gewoon elke dag naar de Unief knallen op de fiets en die 1.30min is snel goedgemaakt...
  • LAURENT DEVRIENDT

    2 jaar geleden
    Dikke proficiat voor deze man Topsport en deze studies combineren bravo Top talent de bewijzen zullen nog wel volgen tijdens intervieuws op televisie komt er verstandige praat uit Heeft al mooie dingen laten zien Blijf er zeker in geloven want je kan het Succes in je loopbaan en hopelijk een mooi resultaat op het EK
  • Marcus Camps

    2 jaar geleden
    Sterke beer, maar geen toptalent. Bij de eersten na enkele kilometers uit de wielen gereden worden in Durbuy, tijdens de Ronde van België, is niet echt wat je verwacht een grote belofte. Maar goed, hij doet nu wat hij leuk vindt blijkbaar, zuipt niet en rookt niet, en kan binnen drie jaar ook nog alles resoluut op de geneeskunde zetten.
  • Rudi Pieters

    2 jaar geleden
    Kop op rune je kan het zeker weten