Direct naar artikelinhoud
UpdateZevenkamp

België boven na dag één op de zevenkamp: Nafi Thiam en Noor Vidts aan de top van het klassement

Nafi Thiam balt de vuisten na een sprong over 1 meter 98 op het Europees kampioenschap in MünchenBeeld Photo News

Nafi Thiam en Noor Vidts zijn sterk begonnen aan hun zevenkamp op het Europees kampioenschap in München. Na de eerste dag staan ze respectievelijk eerste en tweede in het algemene klassement. Donderdag volgen nog verspringen, speerwerpen en de 800 meter.

Al na het eerste onderdeel van de zevenkamp op het Europees kampioenschap atletiek in het Duitse München werd de ambitie van Nafi Thiam en Noor Vidts duidelijk. Op de 100 meter horden eindigde Vidts als tweede, op zes honderdsten van de winnares, de Zwitserse Annik Kälin. Thiam strandde op een derde plaats, dicht in de buurt van Vidts en Kälin. Resultaten die kunnen tellen in de eindafrekening.

Rond de middag stond het tweede onderdeel - het hoogspringen - op het programma. Dat is Thiams specialiteit, die zich met een sprong over 1 meter 98 al duidelijk afscheidde van de andere deelnemers. Noor Vidts eindigde andermaal tweede, met een sprong over 1 meter 83. De Nederlandse schaduwfavoriete Anouk Vetter sprong slechts over 1 meter 71, waarmee haar kansen op eindwinst zienderogen slonken.

Noor Vidts (l.) tijdens de 100 meter horden, samen met de Nederlandse Anouk Vetter (r.).Beeld BELGA

Na twee onderdelen stond Thiam al afgetekend aan de leiding met 2285 punten, Vidts volgde op een kleine afstand met 2097 punten. Thiam vergrootte haar voorsprong nog bij het kogelstoten (14m95) en een elfde plaats op de 200 meter sprint. Vidts verloor na het kogelstoten (13m86) even haar tweede plek, maar wist die te heroveren met een sterke derde plaats in het laatste nummer van de dag.

Nafi Thiam heeft nu met 4.063 punten een mooie voorsprong opgebouwd. Noor Vidts volgt met 3.849 punten. De Nederlandse Anouk Vetter is met 3.824 punten derde. Morgen (donderdag) volgen nog het verspringen, speerwerpen en de afsluitende 800 meter.