Broers Ben, Frederik en Bert  Vandenberghe met op de achtergrond Skyline Park. Het Ventilus-traject passeert vlak aan hun technologiebedrijf langs de E403 in Izegem.
Volledig scherm
PREMIUM
Broers Ben, Frederik en Bert Vandenberghe met op de achtergrond Skyline Park. Het Ventilus-traject passeert vlak aan hun technologiebedrijf langs de E403 in Izegem. © Archief JCR

Technologiebedrijf Skyline dreigt met verhuis: “Komt Ventilus bovengronds, dan zijn we hier weg”

IzegemKiest de Vlaamse regering in september voor een bovengrondse Ventilus-verbinding, dan dreigt Skyline Communications er mee om de regio te verlaten. “We kunnen het niet maken naar onze werknemers om zo’n beslissing te aanvaarden”, zegt Frederik Vandenberghe, één van de drie broers die het Izegemse technologiebedrijf leidt. “Het gezondheidsrisico is te groot. We zijn er van overtuigd dat er alternatieven zijn.”

  1. Lokale horeca bundelt krachten voor EK-dorp op Polenplein: “Dankzij onze sponsors die dit financieel haalbaar maken”
    PREMIUM

    Lokale horeca bundelt krachten voor EK-dorp op Polenplein: “Dankzij onze sponsors die dit financieel haalbaar maken”

    Goed nieuws voor de voetballiefhebbers: de horecaondernemers van het Polenplein in Roeselare, die zich verenigden in vzw De Polenpleinvrienden, zorgen ervoor dat tijdens het Europees kampioenschap voetbal alle wedstrijden van de Rode Duivels te volgen zijn op een groot scherm. “Al is een dergelijke organisatie wel heel duur geworden ten opzichte van 2018", klinkt het. Hoe pakken ze het aan?
    Roeselare
  2. Stadsdiensten gaan er enkele dagen tussenuit

    Stadsdien­sten gaan er enkele dagen tussenuit

    Tijdens de maand mei sluiten de Roeselaarse stadsdiensten meermaals de deuren. Zo zijn op woensdag 1 mei, Feest van de Arbeid, alle stadsdiensten gesloten. Ter gelegenheid van O.L.H. Hemelvaart zijn alle stadsdiensten ook dicht op donderdag 9 mei. Op vrijdag 10 mei en zaterdag 11 mei zijn de recyclageparken en de stedelijke sportinfrastructuur open. De andere stadsdiensten nemen de brug en je kan geen afspraak maken. Pinksteren zorgt er daarentegen voor dat alle stadsdiensten gesloten zijn op zondag 19 mei en maandag 20 mei. KOERS. Museum van de Wielersport, het Vrijetijdspunt en Toerisme Roeselare blijven open op zon- en feestdagen. Je kan er zowel op 1 mei, tijdens het Hemelvaartweekend en op Pinksteren en de maandag nadien terecht voor een bezoekje.
    Roeselare