Lisa Murkowski
Volledig scherm
Lisa Murkowski © REUTERS

Trump-critica Murkowski overleeft Midterms in Alaska, ook Sarah Palin nog in de running

Lisa Murkowski, een van de weinige Republikeinen die gestemd heeft voor de afzetting van Donald Trump na de bestorming van het Capitool op 6 januari, is nog in de running om haar zetel in de Amerikaanse Senaat te behouden. Dat is gebleken na de voorverkiezingen in Alaska dinsdag (plaatselijke tijd). Ook Sarah Palin, voormalig vicepresidentskandidaat en ex-gouverneur van Alaska, maakt nog kans op een zetel in het Huis van Afgevaardigden.

6 reacties

  • Denis Stock

    2 jaar geleden
    Met de hakken over de sloot,…
  • Pieter Vandenbergh

    2 jaar geleden
    En nu Trump de ultieme vernedering bezorgen door Presidente te worden. Zij kan verkozen raken omdat veel democraten haar moed bewonderen, Trump zal niet verkozen worden (zit ook waarschijnlijk gevangenisstraf uit tegen dan).
  • Bruno Geldhof

    2 jaar geleden
    Iedereen steunt Trump omdat mensen nu eenmaal houden van iemand die vanalles roept dat extreem is. Dan hebben ze het gevoel dat ze iets betekenen. Dat maakt niet uit dat dat allemaal leugens zijn, het gaat om ideologie en impact hebben. Als iedereen babbelt over het feit dat je weer extreem bent, dan geeft dat een teken van belangrijk te zijn en dingen te beïnvloeden. Dat is ook hoe dictators werken en een volk achter zich proberen te krijgen. Een grijze muis heeft niks te betekenen.
  • Gerard Braeckmans

    2 jaar geleden
    Moedige vrouw om haar carrière op het spel te zetten!
  • jan wuyts

    2 jaar geleden
    Omdat er 2 afvalligen zijn (en dit al langer) spreekt men over grote verdeeldheid binnen de Republikeinse partij men haalt het mosterd bij de New Yorkse kranten zo te lezen.