©  BELGA

Al 2,45 miljoen tickets verkocht voor WK voetbal in Qatar, Corona zal niet aanwezig zijn

Met iets minder dan honderd dagen te gaan tot het WK in Qatar begint, zijn er zo’n 2,45 miljoen tickets voor wedstrijden verkocht, zo maakte Wereldvoetbalbond FIFA donderdag bekend. In de laatste verkoopsperiode, tussen 5 juli en 16 augustus, gingen 520.523 tickets de deur uit.

Bron: BELGA

Vooral mensen uit Qatar, Saudi-Arabië, de VS, Mexico, de VAE, Engeland, Argentinië, Brazilië, Wales en Australië kochten tickets. In totaal zijn er iets meer dan 3 miljoen tickets beschikbaar (2 miljoen voor verkoop en 1 miljoen gereserveerd voor de Wereldvoetbalbond FIFA en haar partners).

FIFA raadt fans die tickets kochten aan om hun Hayya, de fanpas, aan te vragen. Die Hayya is nodig voor internationale toeschouwers om Qatar te mogen betreden, het gratis openbaar vervoer naar stadions te kunnen nemen en de stadions te betreden. Eind september zal de lastminuteverkoop van wedstrijdtickets van start gaan.

Corona zal niet aanwezig zijn

De Mexicaanse supporters die dus een ticket kochten, zullen alvast één van hun nationale helden niet aan het werk kunnen zien. Jesus Corona heeft namelijk tijdens een training van zijn club Sevilla zijn kuitbeen gebroken en zijn enkelligamenten gescheurd. Corona is vermoedelijk vier à vijf maanden buiten strijd.

 ©  AP

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer