Bescheiden, maar daarom niet minder heuglijk: prinses Maria Laura, dochter van prinses Astrid, trouwt in intieme kring

Op 10 september geven prinses Maria Laura en de Brits-Franse William Isvy elkaar het jawoord. De 33-jarige dochter van prinses Astrid, en dus het nichtje van onze koning, woont in Londen en is een leven uit de schijnwerpers gewend. Het koppel zal die lijn ook doortrekken naar hun burgerlijke trouw, want daar zijn maar 35 mensen uitgenodigd. De kerkelijke ceremonie is met 500 genodigden wel al minder intiem.

Op 10 september stapt de 33-jarige prinses Maria Laura, de dochter van prinses Astrid en prins Lorenz, in het huwelijksbootje met de Brits-Franse William Isvy. Het huwelijk werd enkele maanden geleden al aangekondigd en de datum was ook al bekend, maar vandaag maakten Brussels burgemeester Philippe Close en Hervé Verhoosel, goede familievriend en woordvoerder van prinses Maria Laura, meer details van het huwelijk bekend.

De twee geven elkaar 's ochtends in vier talen - Nederlands, Frans, Duits en Engels - het jawoord in het Brusselse stadhuis op de Grote Markt. Daarmee treedt de prinses onder andere in de voetsporen van haar ouders, maar ook haar nonkels, Koning Filip en prins Laurent.

Intieme kring

Het koppel staat erop dat de ceremonie in intieme kring gebeurt: alleen familieleden en enkele vrienden zijn uitgenodigd, in totaal 35 mensen. Het uur wordt niet meegedeeld om de privacy zo goed mogelijk te beschermen. Er is ook geen balkonverschijning voorzien. Niet zo verbazend als je weet dat de prinses haar persoonlijke leven, en bijgevolg ook haar relatie, goed uit de schijnwerpers heeft weten te houden.

Met 500 genodigden is de kerkelijke viering in de Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal in Brussel 's namiddags, weliswaar achter gesloten deuren, al wat minder bescheiden en intiem. Heel de koninklijke familie is uitgenodigd, net als vrienden van andere Europese koningshuizen. Wie dat precies allemaal is, wordt niet gecommuniceerd. In tegenstelling tot het burgerlijke huwelijk is de pers hier wel welkom. Cameraploegen mogen even binnen om beelden en geluid te draaien.

Het koppel zal zelf ook foto's verspreiden, zoals onder andere de familiefoto die gemaakt wordt tussen de twee ceremonies. 

Prinses Maria Laura is negende in de lijn van troonopvolgers. Koning Filip gaf haar in januari zijn zegen om te trouwen. Die toestemming is nodig als ze troonopvolger wil blijven.

Het koppel, dat elkaar in 2015 heeft leren kennen, woont en werkt al jaren in Londen, waar ze ook na het huwelijk zullen blijven. Haar verloofde William Isvy (30) is geboren in Parijs en is de zoon van een Britse moeder en een Frans-Marokkaanse vader. 

Isvy bracht het grootste deel van zijn jeugd door in Londen en studeerde financiën in het Canadese Montreal. Hij begon zijn carrière bij een Amerikaanse investeringsbank en focust zich momenteel in Londen op de sector van het vermogensbeheer. Dat kan alvast een gespreksonderwerp zijn met schoonvader Lorenz die aandeelhouder is van een Zwitserse bank - Gutzwiller en Cie - waar ook zoon Amedeo werkt.

Meest gelezen