Het logo van Tesla aan een bedrijfsgebouw in California.
Volledig scherm
Het logo van Tesla aan een bedrijfsgebouw in California. © AFP

Tesla wil elektriciteit aan huishoudens verkopen

Tesla is van plan elektriciteit aan huishoudens te verkopen. De eerste stappen op die markt zet de autofabrikant in de Amerikaanse staat Texas, blijkt uit een nieuwe vacature op de site van het bedrijf. Daarin schrijft Tesla op zoek te zijn naar een leidinggevende voor dit nieuwe onderdeel.

5 reacties

  • Geert Tamsyn

    2 jaar geleden
    Dit is het energiemodel van de toekomst: decentrale hernieuwbare elektriciteitsproductie met batterijopslag, zo dicht mogelijk bij de gebruiker: goedkoop, onuitputtelijk, niet-vervuilend en minder hoogspanningslijnen nodig. Dat Musk hierin weer het initiatief neemt, verwondert mij niet.
  • koen colpaert

    2 jaar geleden
    Dat tesla een grote kerncentrale bouwt en de eletriek goedkoper verkoopt dan gaan de andere moeten volgen en de prijzen drukken.
  • Bart Huysmans

    2 jaar geleden
    Een Tesla of andere elektrische auto in je garage is de beste batterij die je kan hebben om je eigen energie uit zonnepanelen op te slaan en onafhankelijk van het net te beheren. Ik vraag me af of onze beleidsmensen en aanverwante energiebedrijven dit gaan toestaan of er een stokje voor gaan steken om zelf te incasseren?
  • Carin Desmet

    2 jaar geleden
    Weet wat ik echt crimineel vindt hier in België eveneens. Een mens zet zonnenplanelen. De zon is gratis de zon is van iedereen. Waarom moeten wij dan nog betalen aan een multinational energie maatschappij. Nee eerlijk zou zijn leeft je op de zon is gratis. Nee via hun digitale meter prutsen ze ermee slaan ze op voor hun grote bedrijven enz.. En rekenen dan nog transportkosten aan om je eigen electric je heb gratis ontvangen van de zon... Schandalig gewoon..
  • MARLEEN WAUBEN

    2 jaar geleden
    Née. Dank je. Elon Musk is al rijk genoeg. Of verkoopt hij aan sociaal tarief?