Kobe Pauwels. ©  RR

Kobe Pauwels naar de hemel in Hell

Heppenaar Kobe Pauwels was de beste in de Noorse manche van het EK rallycross. In de RX3-klasse stak hij er met kop en schouders bovenuit. Hij blijft op kop in het kampioenschap.

Marc Cornelissen

Kobe Pauwels had de eerste manche van het seizoen al gewonnen in Hongarije, maar in de tweede wedstrijd in Zweden moest hij de Noor Marius Solberg Hansen laten voorgaan. In het Noorse Hell was de 17-jarige Heppenaar opnieuw de dominante factor. In heat 1 was de Tsjech Jan Cerny nog sneller, maar daarna won hij elke sessie. In de finale klopte hij Nils Volland, zijn teamgenoot bij Volland Racing, met 4 seconden voorsprong. Ook de derde, Damian Litwinowicz, reed met een gelijkaardige Audi A1.

In de topklasse, de RX1, werd voor het eerst met elektrische auto’s gereden. Johan Kristoffersson ging de geschiedenis in als de eerste winnaar. Onze landgenoot Viktor Vranckx blijft ongeslagen in de RX2e.  (mc)