Google Maps

Plafond Sint-Servaaskerk in Diepenbeek komt deels naar beneden

In de Sint-Servaaskerk in het centrum van Diepenbeek is een deel van het plafond naar beneden gekomen. Er hing al zo'n 8 jaar een doek ter bescherming, maar dat is nu dus losgekomen door vallende brokstukken. De kerk is nu dicht voor het publiek.

"Ik kreeg gisteren telefoon dat er een stuk van het plafond gevallen was en dat het doek naar beneden gekomen was", zegt pastoor Ludo Vaes. "Dat doek hing er al zo'n 8 jaar om brokstukken op te vangen, maar nu is er een groot stuk naar beneden gevallen en is er een kabel gebroken en dat heeft heel die troep in de kerk gesmeten." De kerkfabriek en de brandweer zijn gekomen en uit veiligheidsredenen is de kerk gesloten. 

Gelukkig was er geen dienst bezig, want anders was het echt een ramp geweest

"Gelukkig was er geen dienst bezig, want anders was het echt een ramp geweest", gaat de pastoor verder. "Daar zijn we van gespaard gebleven. Hoe erg ik het ook vind dat de kerk dicht moet, ik ben in ieder geval blij dat het stuk plafond 's morgens naar beneden is gevallen, toen er geen dienst bezig was."

De kerk zou vanaf december sowieso gesloten worden omdat dan de renovatiewerken starten. Vermoedelijk zal de kerk in tussentijd niet meer opengaan. De meeste vieringen worden verplaatst naar de kerk van Rooierheide. 

Meest gelezen