Terminaal zieke Kaat beleeft huwelijksdag zoon op eerste rij dankzij Ambulance Wens België

© rr

Zaterdag was perfect, fantastisch. Ik voel me zó graag gezien”, zegt Kaat Leyssen (54), kankerpatiënte in een terminale fase. Dankzij het team oncologie van GZA Ziekenhuis campus Sint-Augustinus, haar familie en de vzw Ambulance Wens België maakte ze afgelopen weekend het huwelijk van haar zoon op de eerste rij mee.

karin vanheusden

Het idee kwam van een van haar behandelende artsen. Of ze via de vzw Ambulance Wens als laatste wens misschien het huwelijk van haar oudste zoon Laurens wilde meemaken?

“Vanaf 22 juli, de dag waarop de dokter het mij heeft voorgesteld, hebben ze me hier op de dienst oncologie op de meest zorgzame manier voorbereid om de huwelijksdag van mijn zoon te kunnen meemaken”, zegt Kaat. “Hun enthousiasme, dat geldt ook voor het personeel van het dagziekenhuis, heeft me elke dag opnieuw de boost gegeven die ik nodig had om door te gaan en te focussen op die 30ste juli. Falen was geen optie.”

“Evident was het niet, maar het is gelukt, ik heb álle stadia van de huwelijksdag meegemaakt. En dat alleen maar dankzij het fantastische team van het ziekenhuis, mijn lieve familie en vrienden, en die geweldige vrijwilligers van Ambulance Wens België die me alle mogelijke fysieke en morele steun hebben gegeven. Want emotioneel was het natuurlijk. Wat ik niet aan mijn kinderen wilde tonen of vragen – ik wilde dat ze zouden feesten – kon ik bij Miet en Cindy van Ambulance Wens België kwijt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen