Walter Van Steenbrugge moest voor de Correctionele rechtbank komen als beschuldigde in drugszaak, maar werd buiten vervolging gesteld door de Brugse raadkamer.
Volledig scherm
Walter Van Steenbrugge moest voor de Correctionele rechtbank komen als beschuldigde in drugszaak, maar werd buiten vervolging gesteld door de Brugse raadkamer. © Photo News

Advocaat Van Steenbrugge buiten vervolging gesteld in onderzoek naar drugszaak: “Ik laat het hier niet bij”

De raadkamer in Brugge heeft topadvocaat Walter Van Steenbrugge en Nancy Vanhee buiten vervolging gesteld in het onderzoek naar een omvangrijk drugslab. “Het besluit is logisch en vanzelfsprekend, er is geen enkel bewijs tegen hem, zelfs geen afgeluisterd telefoongesprek tussen Walter Van Steenbrugge en zijn cliënt waar het al dagen over gaat”, zegt het kantoor van Van Steenbrugge in een reactie. De advocaat werd vorige week genoemd in een drugszaak en werd beschuldigd van deelname aan een criminele organisatie. Meester Van Steenbrugge ontkende alles en vermoedde dat het ging om een wraakactie van eerste advocaat-generaal Francis Clarysse.

15 reacties

  • Bert Pelgrims

    2 jaar geleden
    Elke dag opnieuw krijgen we te maken met een onbekwaam justitie dat ons elk jaar bijna 2 miljard € kost en door Q zal het niet beteren, hij geeft veroordeelde criminelen nog een korting van 6 maanden celstraf maar uw snelheidsboete voor 5 km/h te snel MOET je dan wel betalen, daar waar de logica eindigt, daar begint justitie.
  • guido Bervoets

    2 jaar geleden
    Kan het ook zijn dat hij onschuldig is en alleen maar zijn werk deed en dat ze hem daarom buiten vervolging gesteld hebben? Of is dat te simpel voor jullie?
  • Moers Patrick

    2 jaar geleden
    Allemaal vriendjes van elkaar.
  • Danny Janssens

    2 jaar geleden
    Klasse justitie , de gewone mens kan zelfs schuldig worden bevonden op basis van vermoeden. Hecht trouwens iemand nog geloof aan justitie?
  • Christian Vandenbloock

    2 jaar geleden
    Vreemd ... als ik het goed begrijp heeft hij verdachten niet aangeraden GSM's weg te gooien ? En het is ook toevallig dat hij meer dan eens drugscriminelen verdedigt ? Ben toch een ietsje sceptisch .
  1. KIJK. Melissa Depraetere (Vooruit) op haar eerste 1 mei-viering als voorzitter: “Verre van mijn grote droom om met N-VA samen te werken, maar ben realistisch”

    KIJK. Melissa Depraetere (Vooruit) op haar eerste 1 mei-vie­ring als voorzitter: “Verre van mijn grote droom om met N-VA samen te werken, maar ben realis­tisch”

    Op 1 mei, oftwel de dag van de arbeid, zet elke politieker z’n beste beentje voor. Nu 1 mei dit jaar in het midden van de kiescampagne valt, worden er nog meer beloftes gedaan dan andere jaren. Wij volgden met VTM NIEUWS Vooruit-voorzitster Melissa Depraetere. Bij haar eerste stop in Bredene wordt ze heel hartelijk ontvangen. Daar heeft Vooruit dan ook een absolute meerderheid. Daarna vertrekt ze naar Oostende voor de grote 1-mei stoet. Ze neemt er een duidelijk standpunt in op het vlak van pensioenen: “Wie op zijn 18 jaar is beginnen met werken, moet op zijn 60ste kunnen stoppen met een volwaardig pensioen.”
  2. DEBAT VAN DE DAG. Een goed idee: Vias wil snelheidsmarge bij flitscontroles fors verlagen? Dit is jullie mening
    49

    DEBAT VAN DE DAG. Een goed idee: Vias wil snelheids­mar­ge bij flitscon­tro­les fors verlagen? Dit is jullie mening

    Verkeersinstituut Vias vindt dat de marge niet meer dan 3 km/u mag bedragen bij flitscontroles. Vandaag is die marge 6 km/u voor snelheden van meer dan 100 km/u. Op de autosnelweg kan je met andere woorden pas geflitst worden vanaf een snelheid van meer dan 127 km/u. Wat denk jij? Is de verlaging van de marge een goed idee? Eerder vandaag lieten we experts aan het woord. Nu is het jullie beurt.