© Dick Demey

Pool houdt Jurian Heusdens uit achtste finale op EK snooker

Jurian Heusdens is met een zestiende finale de beste Belg geworden op het EK snooker in de Cypriotische hoofdstad Nicosia. Heusdens moest met 4-2 de duimen leggen voor de Pool Adam Stefanów.

De 26-jarige Limburger zette in zijn wedstrijd voor een plaats bij de laatste 32 de 24-jarige Welshman Kishan Hirani met 4-1 opzij. Heusdens lukte hierbij breaks van 50 en 68.

In de zestiende finale wachtte het eerste reekshoofd, de Pool Adam Stefanów. De 22-jarige Stefanów nam de eerste frame voor zijn rekening. Heusdens stelde gelijk met een 81 break, waarna hij ook de derde frame won. Stefanów, die onlangs nog de tweede ronde haalde op het German Masters, stelde vervolgens 2-2 gelijk. In de vijfde frame potte Heusdens een 55 break weg, maar Stepanów sloeg terug met een 74 clearance en won hij ook de zesde frame won met een 40+ break.

Jurgen Van Roy moest in de 1/32 finale een 4-0 nederlaag ondergaan tegen de 22-jarige Welshman Jamie Clarke. Ook Laurens De Staelen moest in de 1/32 finale afhaken. Hij ging met 4-1 ten onder tegen de Israëlier Shachar Ruberg.

Uitslagen:

1/32 finale:

Jurian Heusdens (BEL)- Kishan Hirani (Wal)4-1

Jamie Clarke (Wal)- Jurgen Van Roy (BEL)4-0

Shachar Ruberg (Isr)- Laurens De Staelen (BEL)4-1

1/16 finale:

Adam Stefanów (Pol)- Jurian Heusdens (BEL)4-2

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer