BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Het volgende doel van Thiam als het van haar coach afhangt: “Het wereldrecord zit in mijn hoofd en ook in dat van Nafi”

EK ATLETIEKNafi Thiam (28) won alle belangrijke titels niet één, maar zelfs al twee keer in haar carrière. Hoe kan zij haar al sprakelende palmares nu nóg meer glans geven? Met een wereldrecord, meent haar trainer Roger Lespagnard. “Ik wacht tot ze zegt: ‘On y va.’”

7 reacties

  • Yazzy Lach

    2 jaar geleden
    Nafi Thiam is gewoon een super atlete. Met of zonder wereldrecord! Maar hopelijk mét! 🤞🤞💪
  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    Jackie Joyner-Kersee is nooit betrapt op doping. De meeste atleten die doping gebruikten bereikten snel een piek en hadden een korte carrière. Zij niet. Ze was al geobsedeerd op hevig trainen vanaf haar negen. Werd ook een groot basketball talent. Haalde WK en OS medailes en WR in de 7 kamp en het verspringen (PR ver springen 7.49 m). Meer dan 10 jaar absolute top. Twee sec. sneller op de 200 en een halve meter verder in het verspringen maken vooral het verschil met Nafi haar PR.
  • Ella Devooght

    2 jaar geleden
    Eerst even rusten😉
  • Elle Devee

    2 jaar geleden
    Aan het huidige wereldrecord hangt een serieus reukje. Dat weet iedereen. Nafi is een veel betere zevenkampster dan die Joyner-Kersee ooit geweest is.
  • oswald billiet

    2 jaar geleden
    Niam heeft een verstandige coach. Hij weet dat het voor haar het beste is om geruime tijd uit de belangstelling te verdwijnen, haar lichaam rustig terug op te bouwen en dan full gazz geven voor die wereldtitel.