Een bewoonster uit de IJzerstraat in Turnhout bracht de politie op de hoogte. © RR

Politie waarschuwt voor mogelijke inbrekerstruc: “Dieven steken plastic tussen deur”

Turnhout -

De politie regio Turnhout roept op tot waakzaamheid voor vermoedelijk dieven die stukjes plastic tussen deuren achterlaten. 

De bewoonster van een huis in de IJzerstraat in Turnhout heeft de voorbije dagen al tweemaal een klein stukje plastic tussen de voordeur gevonden. Volgens de politie bestaat de kans dat het stukje plastic door mensen met slechte bedoelingen is achtergelaten om na te gaan of de bewoners van het betrokken huis wel of niet thuis zijn.

“Zolang het stukje plastic niet op de grond is gevallen, wijst dat erop dat de voordeur niet is geopend en dat de bewoners mogelijk voor enkele dagen of langere tijd afwezig zijn”, zegt een woordvoerder van de politie regio Turnhout. “Het is een techniek die dievenbendes al langer gebruiken om na te gaan wie er wel of niet thuis is. Enkele dagen geleden waarschuwde ook de politie van Sint-Niklaas al voor ditzelfde fenomeen.”

De politie raadt aan om bij een wat langere afwezigheid je buren te vragen om een oogje in het zeil te houden en verdachte situaties altijd te melden bij de politie. (bvdl)

0800.25.101

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER