©  AFP

Mountainbikester Loana Lecomte pakt goud op EK, Githa Michiels wordt 29ste

De Française Loana Lecomte (23) heeft de gouden medaille veroverd op de Europese kampioenschappen mountainbike crosscountry in het Duitse München. Githa Michiels eindigde als 29ste, Emeline Detilleux werd gedubbeld door Lecomte.

Lecomte triomfeerde na 30,6 km in 1u28’04, goed voor haar eerste titel bij de elite. Haar landgenote Pauline Ferrand-Prévot moest op 37 seconden vrede nemen met zilver, na twee opeenvolgende Europese titels. Ze werd geplaagd door kettingproblemen. De Nederlandse Anne Terpstra pakte brons op 3’08. De Zwitserse olympische kampioene Jolanda Neff werd vierde op 3’33.

Githa Michiels eindigde op de 29ste plaats, op 10:24 van Lecomte. Emeline Detilleux werd niet in de uitslag opgenomen nadat ze gedubbeld werd door Lecomte.

Vrijdag behaalde de Brit Tom Pidcock de Europese titel crosscountry bij de mannen. Belgisch kampioen Jens Schuermans werd zesde op 13 seconden van het podium. Veldrijder Daan Soete werd 18de, Pierre de Froidmont 38ste. (belga)