©  Gregory Van Gansen

Heemeryck wordt tweede in Ironman van Zweden en heeft ticket beet voor Hawaï

Pieter Heemeryck is op de tweede plaats geëindigd in de Ironman in het Zweedse Kalmar. De 32-jarige Leuvenaar moest enkel de Brit Alistair Brownlee voorlaten. Hij verzekerde zich zo van een ticket voor de mythische Ironman van Hawaï, de finale van het mondiale circuit op 8 oktober in Kona.

Bron: BELGA

Heemeryck legde de 3,8 km zwemmen, 182 km fietsen en 42,195 km lopen af in 7u46’39”. Enkel de tweevoudige olympische kampioen en wereldkampioen op de korte afstand Brownlee deed beter met een chrono van 7u38’48”. De Duitser Franz Löschke vervolledigde het podium in 7u48’18”, voor de Deen Thor Madsen (7u51’14”) en Stenn Goetstouwers (7u51’45”).

In Hawaï is de race bij de vrouwen voorzien op 6 oktober, die bij de mannen vindt twee dagen later plaats. De Noor Kristian Blummenfelt is de titelhouder bij de mannen, nadat hij in mei triomfeerde in het Amerikaanse St-George. Heemeryck werd daar 19de. De wedstrijd werd in Utah georganiseerd na de annulering van de finale in Hawaï in oktober 2021 ten gevolge van de coronapandemie. Bij de vrouwen ging de zege naar de Zwitserse Daniela Ryf. (belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer