©  @AlexInAir

Ethiopische luchtvaartmaatschappij schorst slapende piloten

De luchtvaartmaatschappij Ethiopian Airlines heeft twee piloten geschorst die naar het zich laat aanzien tijdens de vlucht van Khartoem (Soedan) naar Addis Abeba (Ethiopië) in slaap vielen en zo vergaten te landen. Ze werden pas wakker toen er een alarm van de automatische piloot afging om aan te geven dat die zichzelf uitschakelde.

cka
Bron: BELGA

De inmiddels wakkere vliegers ontdekten toen dat ze hun eindbestemming al lang voorbij waren. Om die te bereiken draaiden ze om en vlogen 25 minuten terug. De luchtvaartmaatschappij onderzoekt de zaak en heeft ook vastgesteld dat de piloten enige tijd buiten bereik van de verkeersleiding waren geweest. De vlucht eindigde overigens zonder problemen, zij dat de geplande tijd van aankomst al lang verstreken was.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ethiopian Airlines is een van de oudste luchtvaartmaatschappijen van Afrika en beschikt momenteel over circa 125 toestellen die met passagiers op circa twintig binnenlandse en circa 125 buitenlandse bestemmingen vliegen en daarnaast ook met vrachtvliegtuigen zaken doen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer