Hugo Foets, organisator van 100% Retro Festival vrijdagavond bij VTM Nieuws: "Dat is ondernemen: soms win je, soms verlies je." Probleem is dat Foets zelden aan de winnende kant staat.
Volledig scherm
PREMIUM
Hugo Foets, organisator van 100% Retro Festival vrijdagavond bij VTM Nieuws: "Dat is ondernemen: soms win je, soms verlies je." Probleem is dat Foets zelden aan de winnende kant staat. © VTM

PORTRET. Hugo Foets, organisator van het afgelaste 100% Retro Festival: "Foets, foetsie. Als je met hem in zee gaat, zie je je centen nooit meer terug”

Zijn artiestenbureau moest de boeken neerleggen, zijn regionaal radionetwerk verdween van de FM-band en met de festivals die hij organiseerde, zoals Yesterdayland en Nostalgie Beach, groef hij de ene put na de andere. Hugo Foets, de organisator van het last minute afgelaste 100% Retro Festival in Bobbejaanland, reed de voorbije jaren een brokkenparcours. “Als je ooit van plan bent om je schoonmoeder te verkopen, bel Hugo. Hij zal zonder veel moeite een klant vinden die niet kan wachten tot hij een grote som mag storten voor dat lastpak”, klinkt het in de Vlaamse showbizz.

41 reacties

  • victor vandesande

    2 jaar geleden
    Dergelijke oplichters moesten allang een beroepsverbod gekregen hebben om ooit nog als zelfstandige te beginnen.only in belgium...
  • anne callebaut

    2 jaar geleden
    Mensen ga jullie geld halen bij hem thuis.
  • marcel lion

    2 jaar geleden
    Een keer failliet en nooit meer als zelfstandige kunnen werken tenzij je kan bewijzen dat iedereen is terugbetaald of alles is afgewerkt aan het lopende contract.Dwz dat bij iedere inschrijving duidelijk aangegeven word wie in het bedrijf aanwezig is in de raad van bestuur en wie de dividenden krijgt uitgekeerd. Bij een veroordeling geen nieuw bedrijf .
  • Paul Verbeeck

    2 jaar geleden
    Ondanks zijn negatief imago blijven ze met hem in zee gaan. Wanneer gaan de regeringen iets doen tegen deze praktijken , failliet gaan met (grote) schulden , opnieuw starten en van hetzelfde verder doen , waar is dat geld heen dan ? Gewoon straffen , verbod op zelfstandige status en laten werken om de schulden te betalen .
  • Rudi Beckers

    2 jaar geleden
    Na een faillissement kan je bijna eindeloos nieuwe firma's opstarten (al dan niet op eigen naam) en dat moet maar eens aangepakt worden. We zien het vaak in de bouw, waar de gedupeerden massa's geld verliezen.