(Illustratiefoto)
Volledig scherm
(Illustratiefoto) © Shutterstock / PicMy

Openbare zwembaden passen prijzen en temperatuur aan door stijgende energieprijzen

VTM NIEUWSVerschillende zwembaden in Vlaanderen gaan hun toegangsprijzen verhogen omdat het veel duurder is geworden om het water te verwarmen. Dat blijkt uit een rondvraag van ‘VTM NIEUWS’. Eén zwembad moet zelfs de deuren sluiten. Andere verlagen de temperatuur van het water, om zo te besparen.

7 reacties

  • Frank Laermans

    2 jaar geleden
    Dus minder warm en wel duurder. Waar is de logica.
  • Nick Caluwé

    2 jaar geleden
    het grondwater staat ontzettend laag dankzij de hittegolven zonder bijhorende regen. Er word nu al gevraagd om zuinig om te springen met water. België heeft anderhalf jaar nodig om de natuur te herstellen vd droogte las ik deze week in de krant. Waar haalt een publiek zwembad zijn water vandaan? Desinfecteren met chloor, word dit gereinigd en hergebruikt of geloosd in riool omdat er een overvloed uit de kraan komt?
  • Henri Demeer

    2 jaar geleden
    dan gaan we fietsen
  • Eric Fewan

    2 jaar geleden
    Heb indertijd mijn grootvader zich zien wassen aan de pomp bak. Denk dat mijn kleinkinderen hun grootvader ook nog aan de pomp bak zullen zien, als het zo voort gaat.
  • karin verwimp

    2 jaar geleden
    De sancties tegen Rusland werken wel degelijk. Alleen zijn ze ook voor ons niet helemaal zonder gevolgen dankzij een stel graaiers (groothandel en kleinhandel) en totaal onbekwame ministers. En gaan we nu echt moeilijk doen of nog geen halve graad minder?! Ik wil wedden dat het zeewater en dat in vijvers en etc vaak een stuk frisser is. En dan klaagt er ook niemand over de temperatuur. Verwende peuter gedrag ten top noem ik dat.