Photo News
Volledig scherm
© Photo News

“Goud, zilver en brons in één jaar tijd, dan is er geen reden tot klagen”: Belgian Tornados troosten zich met zestiende medaille in dertigste finale

EK ATLETIEKEn daar is medaille nummer 16, in hun dertigste finale. Het was weliswaar geen gouden, zoals in 2018, maar de Belgian Tornados sleepten, in het besef dat kapitein Kevin Borlée geen honderd procent was, er met zilver het maximale uit. “Goud op het WK indoor, zilver op het EK en brons op het WK: ik denk niet dat er reden tot klagen is, al had ik uiteraard liever drie keer goud gehad”, zei Dylan Borlée.

5 reacties

  • René Van Halen

    2 jaar geleden
    Voor Felix Strackx: Sacoor was pas de derde beste in de reeksen. Daarom viel hij af na de reeksen. Hij werd vervangen door Julien Watrin.
  • Felix Strackx

    2 jaar geleden
    En waarom was Jonathan Sacoor er niet bij?
  • Johan Lieben

    2 jaar geleden
    Knap gedaan!
  • Herman Thys

    2 jaar geleden
    Schitterend !!
  • Marc De Saeyer

    2 jaar geleden
    Super! Gefeliciteerd mannen🥈
  1. Zuur! Salpeter begaat monumentale blunder op de 5.000 m door een lap te vroeg te juichen om het zilver
    EK atletiek

    Zuur! Salpeter begaat monumenta­le blunder op de 5.000 m door een lap te vroeg te juichen om het zilver

    Ze was er het hart van in, Lonah Salpeter uit Israël. En dat terwijl ze iets eerder nog juichend over de meet had gelopen tijdens de 5.000 meter. De in Kenia geboren Salpeter balde net achter de Nederlandse Sifan Hassan haar vuisten, greep vervolgens met haar handen vol ongeloof naar haar gezicht, om dan te beseffen dat het... nog een ronde was. Ze werd prompt voorbijgelopen door de Turkse Yasemin Can en de Britse Eilish McColgan. Zuurder wordt het niet. Salpeter eindigde toch nog als vierde en liep zelfs een nationaal record, maar ook dat was haar niet gegund. Ze werd uiteindelijk ook nog eens gediskwalificeerd omdat ze over een kegeltje was gelopen. Het goud was voor de Nederlandse Hassan.