Beelden van bewakingscamera tonen hoe daders gevel in Antwerpen beschieten en weglopen, terwijl ze alles ook zelf filmen

Antwerpen -

De daders van de schietpartij in de Lange Beeldekensstraat hebben ook zichzelf gefilmd. Dat blijkt uit camerabeelden van de schietpartij die circuleren binnen het milieu en ook aan de redactie van Gazet van Antwerpen werden bezorgd. Na de schietpartij zetten de twee daders het op een lopen.

jtp, vdaa

De video start nadat de twee verdachten de boodschap ‘dede dief’, straattaal voor ‘dood aan de dief’, op de garagepoort van het geviseerde huis hebben aangebracht met graffiti. De ene verdachte, een man met lang haar in een staart en een baard, haalt het wapen uit zijn broek en stapt naar voor om te schieten.

LEES OOK. Alweer schietpartij in Antwerpen, daders laten boodschap achter op garagepoort

Hij lost eerst drie schoten op de voordeur, schiet dan drie keer op de garagepoort en haalt dan nog tweemaal de trekker over richting het venster op de eerste verdieping. Een eenzame kat schrikt op van de schietpartij en vlucht de Neefsteeg in.

Zijn kompaan, die een hoodie draagt, staat achter hem met de gsm in de hand. Hij is de schietpartij aan het filmen, mogelijk voor hun opdrachtgever. Na het achtste schot maant hij de andere verdachte aan om het op een lopen te zetten. Het duo verdwijnt uiteindelijk in de richting van het Stuivenbergziekenhuis.

Hamer

Het is niet duidelijk of beide kerels ook betrokken waren bij de eerdere aanval op het huis, afgelopen maandag. Toen probeerden enkele mannen de woning van de familie S. binnen te dringen. Ze werden weggejaagd door omstaanders. Volgens buurtbewoners verloren ze in hun vlucht een hamer en kon de politie dat voorwerp in beslag nemen voor verder onderzoek.

LEES OOK. OVERZICHT. Dit is de ellenlange lijst van drugsgerelateerde incidenten in en rond Antwerpen

Na dat incident besloot de familie om twee bewakingscamera’s aan de gevel te monteren. De schietpartij is dan ook duidelijk gefilmd. De beelden zijn aan de politie overgemaakt, maar circuleren dus blijkbaar ook binnen het milieu. De federale gerechtelijke politie onderzoekt de link tussen beide feiten. Aan de geviseerde woning heeft de politie zaterdagnamiddag ook een mobiele camera geplaatst. Er is een onderzoeksrechter gevorderd voor vernielingen en inbreuken op de wapenwet.

Volgens onze informatie is die boodschap gericht aan Reda S., een crimineel die momenteel in de gevangenis van Brugge zit. Zijn broer Chakib S. kwam in 2018 voor in een drugszaak. Mogelijk heeft iemand van de familie S. te maken hebben met de verdwijning van een lading cocaïne.

 © rr

 © jtp

 © jtp

 © BFM

 © BFM 

 © BFM 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen