Pat Krimson enthousiast over preselecties Songfestival: "Gaan straf nummer schrijven om te knallen"

"Wij zijn heel blij dat het opnieuw een wedstrijd wordt om naar het Songfestival te gaan en wij gaan proberen om met een straf nummer te knallen." Dat vertelt Pat Krimson in een gesprek met VRT NWS. Krimson deed in het verleden al twee keer mee aan de Belgische preselecties van het Eurovisiesongfestival en hoopt dat de "derde keer, goede keer" wordt. 

Voor het eerst sinds 2016 gaat de VRT opnieuw Eurosong-voorrondes organiseren om zo een kandidaat te selecteren voor het Eurovisiesongfestival. Alles zal te volgen zijn in een show op Eén.

En zo'n televisieshow, dat is veel waard voor een artiest, vertelt Pat Krimson. En hij kan het weten, want hij greep al twee keer net naast de overwinning in de Eurosong-voorrondes.

"Met "She's after my piano" zijn we net niet naar het Eurovisiesongfestival mogen gaan, maar het lied is toch een grote hit geworden", vertelt hij. "Door het medium 'tv' heeft dat nummer toch de kans gekregen. Ook met Leopold 3 en "Vergeet-mij-nietje" zijn we net niet naar het Eurovisiesongfestival mogen gaan, maar het lied heeft die zomer wel 8 weken lang op nummer 1 gestaan bij "Tien om te zien". Het is een grote hit geworden. We mochten dus twee keer niet gaan, maar het werd telkens een grote hit. Derde keer, goede keer nu." 

BEKIJK - Met "She's after my piano" waagde de groep 2 Fabiola ft. Loredana in 2014 haar kans:

Videospeler inladen...

BEKIJK - In 1993 nam Leopold 3 met "Vergeet-mij-nietje" deel aan de preselecties:

Videospeler inladen...

"We hebben gisteren gehoord dat we ons opnieuw kunnen inschrijven en we gaan proberen een straf nummer te schrijven", gaat Krimson verder. De derde keer moet de goede keer worden, Krimson wil nu doorstoten tot het podium van het Eurovisiesongfestival. "Het is een van de grootste podia ter wereld. Als artiest wil je een groot podium, als je een niveau hoger wil gaan, dan is het Songfestival een kans." Met Loredana heeft Krimson alvast een straffe zangeres aan zijn zijde, en zij popelt minstens even hard om mee te doen. "We zien het echt zitten om hopelijk eens mee te doen!", klinkt het daar.

Meest gelezen