© ATv

Antwerpen Zingt op nieuwe locatie en betalend: “Ik laat het niet aan mijn hart komen”

Antwerpen -

Meezingen uit volle borst, de polonaise dansen en amper kunnen wachten op De lichtjes van de Schelde: Antwerpen Zingt blijft een hoogdag voor de Sinjoren. Toch was het niet over de koppen lopen op de nieuwe locatie aan de Cockerillkaai. De organisatie telde 8.000 aanwezigen, terwijl er werd gemikt op 15.000. Vorige editie waren er nog 17.000 aanwezigen.

Guy Van Vliet

Het grote plein aan de Cockerillkaai bood ruimte aan ruim 12.000 mensen maar er was duidelijk nog voldoende plaats. Of dat te maken heeft met de nieuwe locatie, vroeger vond Antwerpen Zingt plaats op de Gedempte Zuiderdokken, maar na de heraanleg is daar geen plaats meer voor, of met het betalend maken van het evenement – wie wil komen meezingen betaalt 9 euro – moeten de organisatoren evalueren. Dat nogal wat mensen buiten het terrein dansten en zongen, kan mogelijk een aanwijzing zijn.

Handjes in de lucht. ©  Walter Saenen

Polonaise. ©  Walter Saenen

Voor de aanwezigen betekende meer ruimte alvast extra comfort. In de loop van de avond ging het publiek dan ook verschillende keren enthousiast mee aan het dansen, terwijl de kelen schor gezongen werden. Dat begon al vroeg want De Meezingers mochten het publiek warm maken. Het bleek net dat tikje meer dan een voorsmaakje. “We amuseren ons en geven 300% energie. En dat krijgen we terug van het publiek. Een voorspel? Wij zijn les pieds dans le plat”, grapte Loes Van Den Heuvel, zangeres bij De Meezingers, na het optreden.

Helena Roels. ©  Walter Saenen

Daarna was het de beurt aan de Antwerpenaren zelf en een selecte groep zong mee vanop het podium. “Ik doe elk jaar mee”, vertelde de Antwerpse Helena Roels. “Dít is Antwerpen, mijn stad. Ik zing vals en repeteren doen we niet, maar dat laat ik niet aan mijn hart komen. Het is heerlijk om op het podium te staan. En vandaag staat Carmen van FC De Kampioenen in mijn voorprogramma, wie kan dat op zijn cv zetten”, lachte ze.

De vriendenkring van Laura De Belie uit Lint (met de rode broek) is hier voor de zesde keer. ©  Walter Saenen

In het publiek zat de sfeer er al evenzeer in. “We zijn hier voor de zesde keer, in de eerste plaats voor de gezelligheid. Het is een familietraditie geworden. We oefenen thuis samen, met een speciaal aangemaakte playlist op Spotify”, verklaarde Laura De Belie uit Lint de vocale kennis van haar gezelschap.

Voor Sofie Van Huffel was het haar eerste keer. ©  Walter Saenen

Gerlac Vermuyten met zijn ballonhart. ©  Walter Saenen

Na een rondje polonaise vertelde de Antwerpse Sofie Van Huffel dat zij genoot van haar eerste keer. “Er gaat niets boven Antwerpen en op zo’n evenement voel je het hart van de stad kloppen”, oordeelde Sofie. Als vaste en opvallende klant maakte Gerlac Vermuyten uit Deurne zijn persoonlijke balans. “Ik kom elk jaar en draag elke keer een ballonhart en mijn opvallende bril. De tijd van De Strangers en Nonkel Bob vond ik beter maar de ambiance blijft geweldig, dus ik ben er elke keer weer bij”, concludeerde Gerlac.

Onder meer Loes Van Den Heuvel en Koen Crucke brengen de sfeer erin. ©  Walter Saenen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV