© rr

Vier arrestaties na vechtpartij bij klaarlichte dag in Berlaar: “Cafébazin durft ’s avonds niet meer opendoen”

Berlaar -

Op de Markt in Berlaar is zondagavond bij klaarlichte dag gevochten tussen een zevental personen. Daarbij vielen enkele lichtgewonden. Vier betrokkenen zijn door de politie gearresteerd. Bij het gevecht waren geen bewoners van het asielcentrum betrokken, zo geeft de lokale politie nog mee.

(bepr, tdk)

Het incident vond plaats ter hoogte van de bloemenweide en kruidentuin nabij het kruispunt met de Legrellestraat. Er waren een zevental personen bij betrokken die iets aan het drinken waren bij café ’t Dorp. Verschillende passanten waren getuige van het voorval bij klaarlichte dag. Zij maakten beelden die ondertussen circuleren en ook aan onze redactie werden bezorgd.

Op de beelden is te zien hoe twee mannen van Afghaanse origine het aan de stok kregen met de cafébezoekers. Er werd geslagen, geschopt en met een stoel gechargeerd. Er zouden ook nog twee andere vrienden van de twee in het café aanwezig geweest zijn. De mannen wonen in Berlaar en het Antwerpse. Ze zouden zich volgens de stamgasten en de cafébazin misdragen hebben in en rond de zaak.

“Ze waren Duvel aan het drinken, lieten flesjes en glazen vallen en trokken naar het portiek van de kledingwinkel naast het café, waar ze hun bier op de brievenbussen zetten. Er is toen vriendelijk gezegd dat dat niet de bedoeling is, maar dat viel niet in goede aarde. Hun drank is weggenomen en daarna is er een discussie ontstaan. We hebben de situatie nog proberen te kalmeren, maar het escaleerde toch”, doet één van de betrokkenen zijn kant van het verhaal.

Geen politiemensen gewond

De politie van de zone Berlaar-Nijlen bevestigt de vechtpartij. “Omstreeks 20.15u is er een tussenkomst gevraagd van onze diensten omdat er nabij café ’t Dorp op de Markt in Berlaar problemen waren met een vechtpartij. Onze ploegen zijn ter plaatse gegaan. Daar was voordien een incident geweest. Er zijn uiteindelijk vier personen gearresteerd. Bij de interventie zijn geen politiemensen gewond geraakt”, klinkt het bij de lokale politiezone Berlaar-Nijlen, die bijstand kreeg van omliggende politiezones.

Bij de mensen die hebben gevochten, vielen wél gewonden. “Een vriend heeft een verbrijzelde hand en iemand anders heeft een opgezwollen oogkas van trappen te krijgen op zijn hoofd. Het duurde ongeveer vijftien minuten vooraleer de politie er was, daarna duurde het nog een half uur voor er bijstand kwam van andere zones”, klinkt het bij de betrokkene.

Het incident vond plaats op de Markt in Berlaar. © JDW

Geen link met asielcentrum

Op sociale media werd het opvallende incident ook opgepikt en werd door sommigen de link gelegd met het eerder deze maand geopende asielcentrum in de legerkazerne in de Welvaartstraat. De lokale politie zegt dat er géén directe link is. “Bij de vechtpartij van zondagavond waren geen mensen betrokken uit het asielcentrum”, klinkt het.

De feiten hebben een grote indruk gemaakt op iedereen in het café. “De cafébazin is zo onder de indruk dat ze er ernstig over nadenkt om er voorlopig enkel een dagcafé van te maken. Ze durft ’s avonds niet meer opendoen. De mannen dreigden om terug te komen, dat wil ze niet meer meemaken, ze is zwaar geschokt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER