© Jef Gabriels

Jong Genks cyclobaltalent op stage in Duitsland

Genk -

Jenthe Gielen en Arne Gabriels, leden van de cyclobalclub Genk ’65, keerden gepakt en gezakt terug van een indoorstage in het nationaal trainingscentrum van de Duitse wielerbond in Frankfurt. Een hele ervaring voor deze Genkse jongeren.

Jef Gabriels

Elk jaar organiseert de indoorafdeling van de Duitse wielerbond een stage voor jonge cycloballers en kunstwielrijd(st)ers tussen 14 en 18. Daar namen dit jaar een zeventigtal jongeren aan deel uit onder andere Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Tsjechië. De trainingen worden er gegeven door de Duitse nationale jongerencoaches.

De Genkse jongeren werden naar Frankfurt afgevaardigd door hun club. “We sturen ze om ze de kans te geven te trainen en trainingswedstrijden te spelen op een hoger niveau dan we in België gewend zijn; de ervaring leert ons dat daar soms contacten gelegd worden, die jarenlang standhouden”, zegt clubsecretaris Koen Uitterhaegen.

Ontspanning

Jenthe en Arne werden vorig jaar Belgische kampioen cyclobal bij de U16 en behaalden dit jaar een tweede plaats bij de U19. Voor de jongeren was het een unieke ervaring: elke ochtend een looptraining en dan vier uur trainen en wedstrijden spelen in de sporthal en dat allemaal in een ontspannen sfeer en met hoogstaande begeleiding.

De boog stond uiteraard niet altijd gespannen. Zo bezochten ze bijvoorbeeld ook de stad Frankfurt en voor de rest werd er veel aan socialising gedaan… vooral in het Engels. ‘De sfeer was fijn en we hebben heel wat opgestoken; we zijn klaar voor het volgend seizoen’ vatten de Genkies het samen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer