Premier De Croo waarschuwt tijdens bezoek in Zeebrugge: “Komende vijf à tien winters gaan moeilijk zijn”

BruggePremier Alexander De Croo (Open Vld) en burgemeester Dirk De fauw (CD&V) hebben maandagochtend stage gelopen bij autobehandelaar ICO in de haven van Zeebrugge. Het is een initiatief van werkgeversorganisatie VOKA om politici en bedrijfsleiders dichter bij elkaar te brengen. Bekijk hierboven wat de eerste minister precies zei.

224 reacties

  • Eddy De Ridder

    2 jaar geleden
    In Duitsland is er een dorp die 17 meer elektriciteit verwekt of dat ze nodig hebben waarom kan dit niet in België. . Natuurlijk niet want het brengt niet op voor de mannen in Brussel .
  • Karim Fezoua

    2 jaar geleden
    "Hope for the best. Be prepared for the worst"; zou een slogan kunnen worden voor de verkiezingen van 2024. In plaats van noodplannen te voorzien, blijven ze rond de pot draaien. Voor de landbouw en onze energiesector moeten er dringend nieuwe plannen worden bedacht. Graan moet een primaire zaak worden en meststoffen moeten biologisch worden. Energie : verder werken aan die windmolenpark op zee en die Ventilus-affaire oplossen. DRINGEND! Tik tok, nog twee jaar te gaan en het is 2024!
  • lucien lemahieu

    2 jaar geleden
    echt een circus paljas
  • Gino Sinnesael

    2 jaar geleden
    Hopelijk voorspelt premier De Croo dat zijn Vivaldi-regering snel wat gaat doen voor de gepensioneerden. Misschien de meer dan 20 jaar oude belofte van zijn partij uitvoeren en de 'solidariteitsbijdrage' eindelijk afschaffen? Wie is er solidair met wie, Vivaldi?, premier?
  • Lisette Theunis

    2 jaar geleden
    De oorlog kan jaren aanslepen. Die 10 jaar kan enkele jaartjes uitlopen. De Europese unie is blijkbaar goed om met grote woorden uit te pakken zonder aan de mogelijke gevolgen te denken. Snelle oplossingen zoals de EU. koopt nu zelf voldoende gastankers aan, om zo voldoende goedkoop gas te kunnen aankopen; moet men niet gaan verwachten van salonpolitici. Woekerprijzen van 700 à 1000% winst per boot zouden zo gaan dalen.