Officieel: OH Leuven heeft nieuwe spits beet

Oud-Heverlee Leuven was al een tijdje op zoek naar offensieve versterking en vond die maandag in de persoon van Aleksander Buksa. De 19-jarige Poolse spits wordt voor één jaar gehuurd van Genoa FC, met aankoopoptie.

Bron: BELGA

Buksa - broer van Pools international Adam Buksa - werd opgeleid bij Bronowianka Krakau en Akademia Pilkarska 21 alvorens zich in 2014 bij de Poolse topclub Wisla Krakau aan te sluiten. Hij kreeg in 2019 zijn eerste speelminuten in de Poolse Ekstraklasa en speelde bijna 40 wedstrijden voor Wisla.

In 2021 stapte hij over naar de Italiaanse competitie, bij Genoa, waar hij uitkwam voor de U19 van de club. In dezelfde leeftijdscategorie is hij Pools international. Genoa -waar Buksa nog tot 2026 onder contract ligt- leent hem nu voor 1 jaar uit aan OHL. 

Coach Marc Brys liet zich op de clubkanalen lovend uit over de aanwinst. “Ik ben blij dat we met Aleksander Buksa onze eerste aanvallende versterking te pakken hebben. Buksa is een groot talent met een enorm potentieel.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer