De directeur van de Antwerpse federale gerechtelijke politie, Yve Driesen.
Volledig scherm
De directeur van de Antwerpse federale gerechtelijke politie, Yve Driesen. © BELGA

Antwerpse politiebaas over drugsoorlog: "Drugsmaffia komt zelfs tot in slaapkamer van havenarbeiders”

De drugsbendes gaan steeds driester te werk, zegt Yve Driesen (50), die aan het roer van de Antwerpse federale gerechtelijke politie (FGP) staat. De politiebaas ziet het geweld in zijn stad enkel toenemen: de laatste tien weken gebeurden er evenveel druggerelateerde feiten als het volledige jaar voordien. VTM NIEUWS en Het Laatste Nieuws konden Driesen spreken: “Men komt zelfs in de slaapkamer van een persoon ‘s nachts een gsm overhandigen. Met de boodschap: ‘Kijk, we gaan je bellen en je zal doen wat wij u vragen’.”

78 reacties

  • jan frans

    2 jaar geleden
    Een preventiebeleid voor alle drugs ; ik heb er de laatste tientallen jaren niks van gezien. The war on drugs brengt geen zoden aan de dijk, wel integendeel. Steek het geld in degelijke, intensieve preventie en hulpverlening. Het Portugese model heeft bewezen dat het werkt. Neem de inkomsten weg bij de maffia, en zorg voor een legale distributie, in combinatie met (verplichte) coaching. Behandel de achterliggende problemen die aanleiding geven tot het gebruik en de verslaving. Doe iets !
  • ivo vandevonder

    2 jaar geleden
    En de niet verkozen minister Verlinden wil er niks aan doen….. politiek spel…..
  • willy zachel

    2 jaar geleden
    De oplosding en een gigantische besparing van justitie is nochthans super eenvoudig ! Drugs gewoon toelaten en te koop in de apotheek ! Waarom moeten die zo nodig verboden worden ??? Alcohol is ook een schadelijk drug en daar word geen woord over gezegd ??
  • Dirk Pauwels

    2 jaar geleden
    Zolang er enorm veel geld mee te verdienen is zal je atijd genoeg volk vinden die zonder werken wel veel geld willen verdienen. Lijkt mij dat de belastingen beter hun aandacht op dergelijke figuren kunnen toespitsen, maar ze kiezen er liever voor om de brave belg zijn zuurverdiend geld af te troggelen, veel minder risico.... Kijk eens hoeveel jonge gasten geen inkomen hebben maar toch met dure auto's rijden en de grote jan uithangen.
  • bart vansteenkiste

    2 jaar geleden
    drug Legaliseren dan zou ik toch eens overwegen ene paar video's te bekijken van de wijken in Streets of Philadelphia, Kensington Avenue , we gaan dan eens verder praten , is het dit wat je uw kinderen wil laten zien , youtube staat er vol van anno 2022 . usa het land van de mogelijkheden of is het eerder het land van de junkies aan worden.