Leeg boek drijft de spot met burgemeester

© if

Yvan Mayeur heeft geen visie op Brussel. Dat is de boodschap van handelaars die een boek in de etalage leggen met niets dan lege bladzijden.

rdb

Bij enkele Brusselse handelaars is het boek ‘Mon Projet pour Bruxelles’ opgedoken. Gesigneerd; burgemeester Yvan Mayeur. Maar schijnt bedriegt. Het boek vertoont enkel een afbeelding van de burgemeester op de kaft. De pagina's binnenin werden blanco gelaten.

Het gaat om een boek dat een Fransman die in Brussel woont liet maken. Het is zijn manier om de spot te drijven met burgemeester Mayeur. En die spot wordt door heel wat handelaars gedragen.

Magnifieke weergave

Ook bij Michel Wajsborg, uitbater van de juwelierszaak La Boîte Antique in de Zuidstraat. “Ik heb ook een exemplaartje liggen ”, zegt Wajsborg. “Het idee is super en het is een magnifieke weergave van alles wat er hier fout aan het lopen is. Er is absoluut geen dialoog mogelijk met deze burgemeester. We worden geconfronteerd met een leegte, vandaar de blanco pagina's. Brussel wordt een catastrofe door deze dictatoriale burgemeester.” Daarmee doelt Wasjborg vooral op de voetgangerszone die voor hem naar eigen zeggen al dertig procent minder omzet kostte.

“Dat er een voetgangerszone zou zijn, stoort me niet. Maar wel deze voetgangerszone. Er werd niet degelijk over nagedacht. Ik stel voor dat iedere handelaar eens zijn mening in het boek neerpent en dat we dan de boeken overhandigen bij de burgemeester bij de eerstvolgende verkiezingen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen