Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © BELGA

Behandelen we Covidpatiënten nu anders dan aan begin pandemie? Longarts Bart Lambrecht: “We gebruiken medicijnen zo oud als de straat”

Er is één groot verschil tussen de recente en eerdere behandeling van Covid in ons land: de medicijnen die gebruikt worden om patiënten erbovenop te helpen. Niet alleen preventief zijn er heel wat meer mogelijkheden, maar ook hevige infecties worden nu met specifieke medicijnen aangepakt. Medicijnen die soms zo oud zijn als de straat, of middelen gemaakt met lama-antilichamen.

10 reacties

  • Hubert Van Damme

    2 jaar geleden
    Worden deze bevindingen doorgegeven aan de andere hospitalen of moet iedereen zijn plan trekken en hopen op het beste
  • Claudia Sels

    2 jaar geleden
    Gezonde leefstijl en minder medicijnen, maar dat is tegen de schenen schoppen van veel zakkenvullers.
  • Peter Van Dam

    2 jaar geleden
    Ben tot nog toe gespaard gebleven van het virus terwijl ik een auto-immuunziekte heb. De gezonde mensen rond mij allemaal al 2 maal besmet geweest. Medicijnen en vaccins zijn één ding, maar ontsmetten en masker dragen iets anders. Ondanks de remmen in de auto draag je toch ook nog altijd je gordel, niet? Wel, ik draag mijn masker nog altijd en de rest in mijn omgeving niet. Ik gebruik nog altijd anti-bacteriële zeep elke keer ik onder de mensen geweest ben, mijn omgeving niet. En ik zie het nut!
  • MARLEEN WAUBEN

    2 jaar geleden
    Ik weet niet waarmee ik allemaal behandeld werd toen ik aan de beademing in de coma lag. Maar 750 euro moest ik zelf ophoesten aan niet terugbetaalbare medicatie. De ziekenkas 52.000 euro..
  • Axel Leyman

    2 jaar geleden
    Planten kruiden alias natuur is alles te vinden stop met de nummers te sponsoren !