Bart De Wever.
Volledig scherm
Bart De Wever. © VTM NIEUWS

Burgemeester De Wever pleit voor bijeenroepen Nationale Veiligheidsraad: “Drugscriminelen rekruteren vanuit buitenland voor aanslagen in Antwerpen”

De Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) wil dat premier De Croo de Nationale Veiligheidsraad bijeenroept in de strijd tegen de drugscriminaliteit. “Deze drugsoorlog woedt niet alleen in Antwerpen, maar heeft impact op heel België. Er is een integrale aanpak nodig rond de georganiseerde misdaad", klonk het in de studio van VTM Nieuws.

134 reacties

  • Maurice Van Loock

    11 maanden geleden
    Is dit geen gevolg van wanbeleid van de laatste jaren in Antwerpen, zie voorbeeld Rotterdam, dus dringend ander bestuur nodig zowel in Antwerpen als in Vlaanderen..
  • RENE LENAERTS

    11 maanden geleden
    Er zij vooral veel cellen nodig om dat gespuis in te gooien en jaren te laten sudderen. En justitie moet in "overdrive" tegen hangende processen. Wat in één maand kan moet geen jaar duren.
  • leon neefs

    1 jaar geleden
    Veel geblaat maar weinig wol. Ben geen socialist bijlange niet maar Jansens had indertijd alles meer in de hand.
  • oswald billiet

    1 jaar geleden
    Dat helpt allemaal niet, de veiligheidsraad kan daar slechts grote verbale impressies aan toevoegen. Je moet het zoeken bij de regering. En die zit in overlevingsmodus en laat begaan. Er is in dit land nog weinig slagkracht en helemaal niet meer van boven uit. En in het geval van het drugsverweer grijpt men alhier de kat bij de staart. Geleide legalisering is hier niet bestaande.
  • willy zachel

    1 jaar geleden
    Het domste wat ze doen is drugs maar steeds verbieden !! Verbieden of niet gebruik zal;er altijd zijn maar moesten ze wél toegelaten worden betekend di een daling van de criminaliteit met zéker 80% dat is een miljarden besparing bij justitie En iets dat toegelaten is is niet meer zo aantrekkelijk dus het verbruik van drugs zou zéker sterk afnemen .