Premier Alexander De Croo tijdens een werkbezoek bij een havenbedrijf in Zeebrugge.
Volledig scherm
PREMIUM
Premier Alexander De Croo tijdens een werkbezoek bij een havenbedrijf in Zeebrugge. © BELGA

Expert na sombere economische schets De Croo: “Tien jaar lijkt me overdreven. Tenzij we geen lessen trekken uit fouten van jaren 70"

“De komende vijf à tien winters zullen moeilijk worden.” Flink wat onheil ziet premier Alexander De Croo (Open Vld) in zijn glazen bol. Staan we echt voor de economische afgrond? “Tien jaar lijkt me toch overdreven”, zegt econoom Bart Van Craeynest (VOKA). “Tenzij we geen lessen trekken uit de fouten die we in de jaren zeventig maakten.”

164 reacties

  • bob jansens

    2 jaar geleden
    een van de oplossingen voor de energiecrisis van de jaren 70 was de bouw van kerncentrales... en wat doet deze regering: ze doet ze dicht net op het moment dat er een nieuwe energiecrisis is...
  • ralph ernst

    2 jaar geleden
    Wij moeten met z'n allen maar goed onthouden bij de volgende verkiezingen dat deze onbetaalbare energieprijzen vooral te denken zijn aan deze Groene dromers. Als het van mij afhing zou iedere groene kiezer 500 € extra belasting moeten betalen !
  • linda Hofkens

    2 jaar geleden
    Dat de politiek in zijn geheel en zzeker ook Open VLD er eens dringend werk van maakt te besparen op het politieke bestel of er is geen sprake meer van DeCroo en zijn partij na de verkiezingen.
  • Koen Raspoet

    2 jaar geleden
    Burgers,bedrijven en de regering?? Wie betaalt er steeds het gelach inderdaad de burger. Hun stunten hebben we al kunnen zien tijdens de Corona crisis. Met geld smijten het is nog slechter dan in de jaren zeventig maar we beseffen het niet of beter we laten ons weer bepamperen . Dit komt volgens mij niet allemaal toevallig na de coronacrisis het is geweten dat dergelijke crisis te boven komen leid tot wat nu aan het gebeuren is.
  • rik casteleyn

    2 jaar geleden
    Nu zien en horen we Tinneke en Alexanderke niet . De winsten zijn fenominaal voor de rijken van de OVLD maar de armoede is ook fenominaal voor de gewone mens .