Mack Rutherford, 16 nog, poseert vlak voor zijn vertrek in Sofia op 23 maart 2022.
Volledig scherm
PREMIUM
Mack Rutherford, 16 nog, poseert vlak voor zijn vertrek in Sofia op 23 maart 2022. © AP

Zo zus, zo broer: 17-jarige Mack wordt jongste piloot die solo de wereld rond vliegt: “Zonder Zara was ik zelf nooit op het idee gekomen om alleen de wereld rond te vliegen”

Het moet in de genen zitten, want het zijn allebei hoogvliegers: na z’n zus Zara (19) eerder dit jaar, zal de amper 17-jarige Belgisch-Britse piloot Mack Rutherford woensdag de jongste ooit zijn die in z’n eentje rond de wereld vloog. “Die twee gingen al in hun Maxi-Cosi de lucht in”, lacht moeder Beatrice.

8 reacties

  • Eric Grosemans

    2 jaar geleden
    Dirk Bytebier, daar zijn zeker regels aan verbonden. Je moet 16 zijn om aan uw opleiding te beginnen en 17 om uw examen te doen. Die jongeman is perfect in regel. Voor ieder voertuig gelden andere regels, zo mag je al vanaf 16 een tractor op de openbare weg. In andere landen kunnen dan weer andere regels gelden. In België zijn er wel andere regels afhankelijk van in welke regio je woont, in Vlaanderen 70 op gewone wegen, in Wallonië 90. Dat is pas absurd.
  • roger boons

    2 jaar geleden
    inderdaad een gekke wereld met nog idiotere regels .
  • Bernard Peters

    2 jaar geleden
    Geweldige prestatie ! Proficiat Mack .
  • Dirk Bytebier

    2 jaar geleden
    Proficiat . ben niet thuis in deze wereld maar stel me wel vragen hierbij als hier dan geen regels aan verbonden zijn zoals de wettelijke ouderdom om een voertuig te mogen besturen zoals auto moto brommer vrachtwagen enz...dan zouden we allemaal beter een vliegtuigje aanschaffen
  • Luc Hermans

    2 jaar geleden
    Een auto mag ik nog niet besturen op mijn 17 dan zal ik het vliegtuig maar nemen. Wat een gekke wereld van zotte regels.