7 winnaars, 16 finalisten en een vreemde eend in de bijt: deze knappe koppen kunnen ‘De Allerslimste Mens ter Wereld’ worden

Vanaf maandag 5 september nemen de beste bekende kwissers van de afgelopen tien seizoenen Slimste Mens het tegen elkaar op in De Allerslimste Mens ter Wereld. In de selectie van 33 knappe koppen is één vreemde eend in de bijt te vinden.

edb

Erik Van Looy contacteerde de crème de la crème van de voorbije tien seizoenen De Slimste Mens ter Wereld voor de ultieme battle. Hij wist zeven van de tien vorige winnaars te overtuigen om opnieuw in de rode zetels plaats te nemen. Gilles De Coster (2013), Tom Waes (2015), Gilles Van Bouwel (2016), Xavier Taveirne (2017), Peter Van de Veire (2018), Lieven Scheire (2019) en Geert Meyfroidt (2021) zijn klaar om hun eer te verdedigen. Tomas Van den Spiegel (2012), Adil El Arbi (2014) en de enige vrouwelijke winnaar, Catherine Van Eylen (2020), keren niet terug.

Slimste Mensen Gilles De Coster, Tom Waes, Gilles Van Bouwel en Xavier Taveirne. ©  Play4

Slimste Mensen Peter Van de Veire, Lieven Scheire en Geert Meyfroidt. ©  Play4

Zilveren medailles

Zeven kandidaten wonnen in hun seizoen de titel nét niet en broeden nu mogelijk op revanche. In die categorie zijn wel heel wat vrouwen te vinden. Eva De Roo kon niet winnen van Gilles Van Bouwel. Danira Boukhriss Terkessidis, Merol en Julie Colpaert moesten het respectievelijk afleggen tegen Tom Waes, Geert Meyfroidt en Peter Van de Veire. Thomas Huyghe was in seizoen 17 een maatje te klein voor Lieven Scheire, terwijl Jelle Cleymans de duimen moest leggen tegen Gilles De Coster. Ella Leyers speelde in 2020 de enige volledig vrouwelijke finale, tegen Catherine Van Eylen. De actrice is de kandidaat met de allermeeste deelnames op haar conto. Ze bleef 18 afleveringen lang in haar zeteltje zitten.

Ella Leyers is recordhouder op vlak van deelnames. ©  Play4

Gert Verhulst, Astrid Stockman, Delphine Lecompte, Otto-Jan Ham, Prem Radhakishun, Michèle Cuvelier, Kobe Ilsen, Olga Leyers en Dalilla Hermans vullen het lijstje aan van kandidaten die de finale haalden maar niet wonnen. Zij eindigden derde. De overige kandidaten haalden allemaal de top vijf in hun seizoen. Dat betekent dat ze net voor de finale afvielen of in de voorlaatste aflevering voor de finale de duimen moesten leggen. Dat is het geval voor Jeroom, Lisa Smolders, Rani De Coninck, Boris Van Severen, Jonas Geirnaert , Liesbeth Van Impe, Bart Cannaerts, Joke Emmers en Lotte Vanwezemael.

Eén uitzondering

Eén kandidaat is een uitzondering op die regel: Tine Embrechts. De actrice was vorig jaar in amper twee afleveringen te zien, waarvan ze er eentje won. Allesbehalve voldoende om in de finaleweken te geraken, en normaal gezien ook niet genoeg voor dit all-star-seizoen. Zij het niet dat Embrechts een record brak: dat van het aantal behaalde seconden. In haar eerste aflevering strandde ze op 667 seconden, het hoogste aantal ooit in alle seizoenen van het programma. Ongetwijfeld bezorgde die prestatie haar opnieuw een plekje in Eriks zetels.

De Allerslimste Mens ter Wereld is vanaf maandag 5 september te zien op Play4.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER